Blatter a FIFA-naptárba tenné az olimpiai futballtornát

Vágólapra másolva!
Joseph Blatter, a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) elnöke javasolni fogja, hogy 2012-től kezdve vegyék be az olimpiai labdarúgó tornát a FIFA naptárába.
Vágólapra másolva!

A svájci sportvezető csütörtöki pekingi sajtókonferenciáján úgy vélekedett, ez lenne a legjobb megoldás, hogy elkerüljék a játékosoknak a nemzeti válogatottak rendelkezésére bocsátása körüli vitákat.

Korábban ugyancsak ezt a megoldást támogatta az olasz szövetség elnöke, Giancarlo Abete is, mert szerinte "így lehet világos viszonyokat teremteni".

Az olimpia előtt a nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) úgy döntött, hogy a klubok nem kötelesek elengedni az olimpiára játékosaikat. Az egyesületek éppen arra hivatkoztak, hogy az olimpiai futballtorna nem szerepel a FIFA naptárában. Blatter az augusztus 6-i döntést "drámainak" nevezte, de méltatta azoknak a kluboknak a gesztusát, amelyek végül elengedték játékosaikat. Így vehetett részt a játékokon a Barcelona csillaga, Lionel Messi, ugyanakkor a Milan csak Patót és Ronaldinhót engedte el, Kakát nem.