Hadfi hetedik cselgáncsban

Vágólapra másolva!
Hadfi Dániel hetedik lett a cselgáncsozók 100 kg-os kategóriájában a pekingi olimpián.
Vágólapra másolva!

A világbajnoki bronzérmes és Európa-bajnok magyar az alsó ágon vívott második meccsén a lengyel Przemyslav Matyjaszekkel találkozott, akivel szemben eddig 2-0-ás mérleggel büszkélkedhetett. Az első három és fél percben az idei Eb-n második riválist és a 2006-os Eb-n második honvédost is intették, majd a lengyel 44 másodpercnél jukót érően dobta el a kissé lelassuló Hadfit, aki már nem tudott válaszolni. Az nem változtatott a végeredményen, hogy a lengyelt másodszor is megintették.

"Fejben elfáradtam a végére, fizikálisan nem annyira. Ellenfelem taktikája érvényesült, alaposan felkészült belőlem, egyszerűen jobb volt nálam. Nagyon nehéz út vezetett el idáig, idén még nem nyertem meccset nagy versenyen, sokat kihagytam a mandulaműtét miatt, úgyhogy ez az olimpia egyvalamire mindenképpen megtanított: a dzsúdóban nem szabad számolgatni, tervezgetni, mindig csak a következő erőpróbára kell koncentrálni. Most azt mondom, még egy olimpia bennem van, de egyelőre nem foglalkozom komolyan ezzel a kérdéssel" - nyilatkozta a 26 éves Hadfi.

Edzője, Toncs Péter ugyancsak a realitásokat emelte ki: "Rögös volt a felkészülés, Daninál talán kicsit elfogyott a kondi. Érződött rajta a meccshiány, de a szíve folyamatosan vitte előre. Büszke vagyok rá."

Az ötkarikás cselgáncstorna pénteki zárónapján Bor Barna lép tatamira a +100 kg-osok között.