Gross a német úszószövetséget okolja az eredménytelenségért

Vágólapra másolva!
Michael Gross korábbi háromszoros olimpiai bajnok úszó szerint hazája sportági szövetsége tehet arról, hogy a Pekingben még egyetlen érmet sem szereztek a német úszók.
Vágólapra másolva!

"Sajnos az edzésmódszerek változásáról Németországban nem vettek tudomást, de az elsőszámú felelős a szövetség, amely hibás programtervezéssel esélyt sem adott a versenyzőknek jó eredmény elérésére" - mondta az Albatrosznak becézett Gross.

"Amerikaiak, ázsiaiak és más nemzetbeliek, akik világ- és Európa-csúcsokat döntenek, valamennyien hat-nyolc héttel az olimpia előtt szereztek részvételi jogot a hazai válogatókon, nálunk áprilisban rendezték a német bajnokságot. Míg másoknak csak át kellett menteniük a jó formájukat a játékokra, a német úszóknak újra kellett kezdeniük a felkészülést, hiszen négy hónapig nem lehet csúcsformában lenni" - fejtette ki az ötszörös világbajnok .

Gross hozzátette: három bronzéremmel már rendelkezne a német úszócsapat, ha a versenyzők be tudják állítani egyéni csúcsukat.

"A rossz időbeosztás miatt úszóinknak az áprilisi válogató volt az év versenye, az olimpián csak szenvednek" - zárta értékelését Gross.