Veszteséglista, világcsúcs, csodadressz

Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Egy ilyen eseményen, ahol olyan nagy a jövés-menés, mint a Napkirály hálószobájában és akkora a rohanás, mint a pamplonai bikafuttatáson, nem csoda, ha néha az ember elhagy ezt-azt.

Van, aki kis dolgokat egyszer, van, aki nagyobbakat többször. Nem akarok ujjal mutogatni, nem is tudnék, mert azzal írok éppen, de én ez utóbbiak közé tartozom. Mindjárt a második napon az uszodában felejtettem az internet használatához szükséges ADSL-kártyámat.

Nem volt olcsó, viszont drága, fájna, ha két olimpiai figurával kevesebbet tudnék venni emiatt. Kora délután jöttem rá, s első felindulásomban, csak az FBI-t nem hívtam fel, de nem is volt rá szükség.

A kártyát látták az önkéntesek, de nem nyúltak hozzá. Azt mondják, bevett szokás, hogy Kínában mindent ott kell hagyni, ahol felejtették. Még most jelzem a kollégáknak, hogy hová megyek délután. Ha elvesznék...

***

Eddig azt hittem, hogy én vagyok a csúcstartó egy ADSL-kártya, egy telefon és egy kalap elvesztésével, de sajnos ebben a csúcsdöntögetős időszakban nagyon hamar lenyúlták a rekordomat.

Nem mellékes, hogy a kínai szokásoknak köszönhetően, mely szerint nem nyúlnak az elvesztett holmikhoz, mindhármat megtaláltam. A kolléga viszont már napok óta a rendőrséget járja. Eltűnt a pénztárcája a sajtóközpontból, az összes pénzével, kártyájával együtt.

Nincs könnyű helyzetben. És nem a pénz miatt. A kínaiak először is személyes sértésnek vették, hogy lopás történt. Hiába magyarázta a kolléga, hogy itt közel 20 ezer újságíró van, különböző nemzetek tagjai, nem kínait gyanúsít, ráadásul nem is vádol senkit lopással, csak adjanak már végre egy tanúsítványt, hogy bejelentette az esetet

Oké, oké, majd, ha kivizsgálták az ügyet. Ha az utcán történt volna mindez, állítom, hogy délutánra a kezében lett volna a tárca.

***

Az úgy volt, hogy Hoogenband nyolc éve felállította a világcsúcsot 100 méteres férfi gyorsúszásban, aztán jól rápihentek az idei Eb-ig. Ott a francia Bernard mindjárt kettőt is összehozott. Állt ez egészen tegnapelőttig.

Akkor az ausztrál Sullivan gondolta úgy, hogy poros, hát takarított egyet. Ma reggel jött a trónfoszott Bernard és átírta a számokat. Tartott mindez 2 percig, mert Sullivan ismét kikérte magának a világcsúcsot. Tudták követni?

Ha igen, akkor figyeltek, mert mi azóta is nézünk.

***

Markus Roganról eddig mindössze annyit tudtunk, hogy 100 és 200 háton ezüstérmet nyert Athénban. Most meg őt idézi mindenki. Lám, lám, én is.

Mert akkorát mondott, hogy az ilyen beköpésekért grátisz műsoridő jár a stand up comedy színpadán. Az osztrák fiút épp a szuperdresszről faggatták a kollégák, mennyit javít az idején meg ilyenek, ahogy tesszük mi is a magyarokkal, mert állítólag ez a dressz tényleg maga a csoda, de akkor kérdezem, miért nem hallottunk róla eddig jót az időspóroláson kívül?

Állítólag olyan kényelmetlen, hogy a kényszerzubbony kétszemélyes wellness hétvége hozzá képest. Rogan méltatta egy darabig a cuccot majd kibökte: "Amikor megkaptam, azonnal beledobtam a vízbe, de meg se mozdult. Tudomásul vettem, hogy nem tud úszni, úgy hogy mese nincs, dolgoznom kell tovább".