Olimpikonok segítő kezei

Vágólapra másolva!
A Peking Klub sportolói képeslapárusnak csaptak fel, lufikat osztottak és kampányoltak. Olimpikonjaink a Ronald McDonald Alapítvány javára szervezett jótékonysági gyűjtésen vettek részt, és emberek százait győzték meg arról, hogy érdemes segítő kezet nyújtaniuk. A korábbi akciók eredményeként Budapesten és Miskolcon is megnyílt a Ronald McDonald Ház, ahol ez ideig 3000 súlyosan beteg gyermek és családja lelt otthonra kórházi kezelése alatt - távol az otthonától.
Vágólapra másolva!

A délelőtt folyamán a vízilabdázó Biros Péter, Kisteleki Dóra és Varga Dániel, a vívó Knapek Edina és az öttusázó Balogh Gábor, délután pedig a kenus Kozmann György, az ökölvívó Bedák Pál és a szörfös Gádorfalvi Áron állt a pult mögé a Régiposta utcai étteremben, illetve gyarapította az üvegprotálon látható segítő kéznyomok számát.

A képeslap csomag mellé ugyanis minden jótékonykodó egy-egy kezet formázó matricát kapott, amelyen Biros Péter megfogalmazása szerint ezúttal minden autogram sokkal értékesebb volt, mint bármely olimpiai bajnok sportolóké.

A Peking Klub olimpikonjai természetesen a továbbiakban is segítő kezet nyújtanak: a Baptista Szeretetszolgálat Alapítvány "Tízezer Gyermek Karácsonya" cipősdoboz akcióján találkozhatnak velük az érdeklődők csütörtökön délután két órától a WestEnd City Centerben.