Eggyel több magyar tekerhet az olimpián

Vágólapra másolva!
Magyarország a legfrissebb országúti kerékpáros világranglista alapján két férfi versenyzőt indíthat a jövő évi pekingi olimpián. Erről a ranglistapontok zömét szerző P-Nívó-Betonexpressz 2000 adott tájékoztatást.
Vágólapra másolva!

A nemzetek viadalán a magyarok 436 pontot gyűjtöttek, ebből 317-et a klub kerekesei. A csapat közleményében megjegyzi, a kvalifikációt egyetlen fillér állami támogatás nélkül szerezték meg.

A nemzetközi szövetség (UCI) hivatalos honlapján majd csak a jövő héten teszi közzé a kvótásokat.

Az egyik férfi induló minden bizonnyal Bodrogi László lesz, aki a szeptemberi stuttgarti vb-n egyéni időfutamban - minden idők legjobb magyar eredményét elérve - ezüstérmes lett. Ő az olimpián legerősebb számában csak akkor indulhat, ha benevezik a mezőnyversenyre is. Így tulajdonképpen már csak egy hely kiadó.

Krizsanits János, a magyar szövetség elnöke szerencsésnek tartaná, ha egy p-nívós versenyző kapna lehetőséget. "A szakmai bizottság, illetve az elnökség dönt majd, kik utazhatnak" - mondta.

Utoljára az 1992-es barcelonai játékokon fordult elő hogy Magyarország két férfi országúti versenyzőt indíthatott.

A nők között Kenyó Anita révén is jó esély van az ötkarikás szereplésre (ez majd a májusi női ranglistazáráskor derül ki), és akkor három magyar országúti bringás vehetne részt a pekingi játékokon.