Vágólapra másolva!
Az elmúlt napokban állandó beszédtémát adott a sportbarátoknak Bodrogi László ügye, a kiváló kerékpáros ugyanis a stuttgarti országúti világbajnokságon ezüstérmet nyert az egyéni időfutamban, amivel olimpiai kvótát szerzett. Az örömöt aztán felváltotta az aggódás, Bodrogi ugyanis kijelentette, hogy még ebben az évben francia állampolgárságért folyamodik, ennek ellenére Pekingben még magyar színekben állhat rajthoz, és a Magyar Olimpiai Bizottság biztosította arról, hogy minden támogatást megad neki. Az [origo] Krizsanits Jánost, a Magyar Kerékpáros Szövetség elnökét kérdezte az ügy kapcsán.

Krizsanits János elmondta, hogy a szakmán belül eddig is tudott volt, hogy Bodrogi távlati céljai között szerepelt, hogy egyszer francia színekben versenyezzen, csak eddig ez nem került annyira előtérbe, mint a múlt heti nyilatkozat alkalmával.

A magyar szövetség első embere elmondta, hogy egy Bodrogi-szintű klasszis eltartása, anyagi finanszírozása komoly problémát okoz idehaza, mivel az országúti szakág éves költségvetése maximum arra lenne elég, hogy egy Pro Tour-versenyen tudjon indítani kerékpárosokat.

A segítséget Krizsanits a MOB-tól és az állami szervektől várja, illetve szponzoroktól, de ezek bevonása elég nehéz feladat, mivel az utóbbi évek doppingbotrányai miatt vilgászerte kihátráltak a nagy cégek a sportág mögül. Az elnök úgy tudja, hogy Bodroginak 2009-ig nem áll szándékában nemzetet váltani, a Franciaországban élő klasszis édesapjától legalábbis ezt az információt kapta.

Ha kíváncsi arra, hogy milyen kommunikációs problémák voltak Bodrogi és a magyar szövetség között, illetve megnézné a teljes interjút, akkor kattintson!