Huszár Erika felszabadultan versenyezhet

Vágólapra másolva!
Huszár Erika az 1500-on elért negyedik helyezése után felszabadultan várhatja a rövidpályás gyorskorcsolyázók 1000 méteres számának szerdai selejtezőjét, míg Darázs Rózsa és Darázs Péter megjavíthatja eddigi legjobb eredményét a torinói olimpián.
Vágólapra másolva!

Darázs István szakágvezető elmondta, hogy a női 1000 méter selejtezőjében Huszár megint jó eséllyel pályázik előkelő pozícióra, mert minden adottsága megvan hozzá.

"Ehhez a számhoz jó rajt, gyorsaság és állóképesség szükséges. Erika ezen képességek birtokában van" - jegyezte meg a kapitány, aki lányától, az 500-on 22., 1500-on pedig 20. Rózsától a 18 közé jutást reméli: "Rózsa még nagyon fiatal, és neki nincs olyan taktikai rutinja, mint Huszárnak. Majd négy év múlva!"

Fia, Darázs Péter 500-on fut, neki a 11. hely a legjobb eredménye Torinóban, azt 1500-on érte el, míg 1000-en a 12. volt. "Péternek közepes a rajtja, de utána remekül felgyorsul, és képes lehet sokáig jutni. Kérdés, lesz-e olyan ellenfele, mint szombaton a kanadai, aki állandóan fogta a lábát, ezért kizárták, de nekünk ez csak sovány vigasz lehetett."