Tizenhat gólt kaptak az olasz női hokisok

Vágólapra másolva!
A címvédő kanadai nőijégkorong-válogatott kiütéses győzelmet aratott a házigazda olasz együttes felett a torinói olimpia első fordulójában.
Vágólapra másolva!

Női jégkorong, A csoport, 1. forduló:
Kanada - Olaszország 16-0 (5-0, 4-0, 7-0)

Jó hangulatban tízezer néző várta a hazai csapat nyitómérkőzését, amelyen éppen a címvédő Kanada volt az ellenfél. Az olaszok "egy számmal" kisebbek voltak sokkal képzettebb riválisaiknál, akik 1:52 perc után már 2-0-ra vezettek. Aztán Ouellette öt perc alatt mesterhármast ért el, az olaszok kapusa, a 159 centis Montanari - akinek fejvédőjére a népszerű rajzfilmfigura, Csőrike volt felfestve - nem győzte kapkodni a fejét és hálójából kiszedni a korongot. Később a sportág egyik legendás alakja, Wickenheiser is triplázott - ő nemrégiben a finn harmadosztályú férfi (!) bajnokságban játszott. A "macska-kismadár" harc végig kitartott a 60 perc során.

Az olaszok csak azért vehetnek részt az olimpián, mert ők a házigazdák. Valójában a világ harmadik vonalában érdekelt magyar női csapattal vannak közel azonos szinten. Közülük 15-en a Ferencvárost és az Újpestet is felvonultató Női Hokiligában szerepelnek, az Alleghe és Bolzano csapatának játékosaiként.

Eredmények, 1. forduló:
A csoport:
Svédország - Oroszország 3-1 (0-0, 2-1, 1-0)

B csoport:
Egyesült Államok - Svájc 6-0 (1-0, 1-0, 4-0)
Finnország - Németország 3-0 (2-0, 0-0, 1-0)