Gyurcsány a szövetségeket büntetné a doppingügyek miatt

Vágólapra másolva!
Gyurcsány Ferenc gyermek-, ifjúsági és sportminiszter a doppingoló sportolók ügyében nem tud elképzelni túlzott szigort. Javasolja, hogy azoktól a szövetségektől, amelynek versenyzői fennakadtak a vizsgálaton, megvonható legyen az állami támogatás, mert úgy véli, a doppingban nem létezik a magányos elkövető elmélete.
Vágólapra másolva!
Sportmúzeum

Itt megtekintheti a Filmmúzeum interjúit a jelen és a múlt jeles magyar sportembereivel.

Az összes interjú


"A legfontosabb persze az, hogy van nyolc aranyunk, hogy ilyen nagy létszámú szurkoló tábor biztatja a magyarokat a helyszínen, illetve, hogy több éves munka eredményeként 220 versenyzőnk szerepelhet a játékokon" - kezdte mondandóját a sportminiszter. "Az a vád azonban, amely minket ért, rendkívül súlyos, és úgy tűnik, legalább két esetben nem a szemünk káprázott és további két eset is egyértelműnek tűnik. Éppen ezért minden módon meg kell védeni azokat a versenyzőket, akik becsületesen küzdenek, ennek érdekében minden tekintélyünket latba kell vetni. Nem szabad hagyni, hogy a doppingolókkal azonosítsák a magyarokat, ne legyünk sportnagyhatalomból doppingnagyhatalom."

Gyurcsány hozzátette, egyetért a Magyar Olimpiai Bizottsággal, amely jövő szombatra rendkívüli elnökségi ülést hívott össze, hogy kivizsgálja az ügyet. "Mi javasoljuk, hogy azoktól a szövetségektől, amelyeknek a versenyzői megbuktak, megvonható legyen az állami támogatás. Ugyanakkor azokat, akik tisztán sikereket érnek el, még inkább el kell ismerni. Váljon külön a kosárban az az alma, ami rossz és ami jó."



A sportminiszter reagált arra is, hogy a kalapácsvetésben aranyérmes Annus Adrián jáki házához érkező doppingellenőröknek rendőri kísérettel kellett távozniuk a szurkolók elől. "Megértem az emberek indulatát, hiszen a mi fiúnkról van szó. Aki persze akkor is a mi fiúnk marad, ha vétkes. De addig még el kell jutni, pontosan kideríteni mi történt" - hangoztatta Gyurcsány.