Hatékonyabb vizsgálatot sürgetnek Kenteriszék ügyében

Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Az athéni ügyészség az eddiginél hatékonyabb vizsgálatot sürget a görög olimpiai csapatból a doppingellenőrzés elmulasztása miatt ideiglenesen kizárt Kosztasz Kenterisz és Ekaterini Tanu csütörtöki motorbalesete ügyében.

A városi főügyész, Dimitrisz Papagelopulosz arra kérte a rendőrséget, hogy sürgősen hallgassa ki a még mindig kórházban kezelt két atlétát. Az eddigi jelentések szerint a két sportoló kedden hagyhatja el az intézményt. A rendőrség egyelőre bizonyítékokat keres.

A férfi 200 m-es síkfutásban címvédő Kenterisz és a női 100 m-en Sydneyben ezüstérmes Tanu ügyében a Nemzetközi Olimpia Bizottság (NOB) fegyelmi testülete hétfőn sem döntött. A fegyelmi bizottság előtt csak a sportolókat képviselő ügyvéd és edzőjük, Krisztosz Cakosz jelent meg. A két képviselő azt indítványozta, hogy a meghallgatást halasszák szerdára, hogy az érintettek személyesen adhassanak számot a bírák előtt. A NOB illetékesei helyt adtak a kérésnek, így a procedúra két nap múlva folytatódik.

A sprintereket doppingvétségnek számító mulasztásuk ügyében a NOB előbb pénteken akarta meghallgatni, majd a baleset miatt hétfőre halasztotta a találkozót. A Görög Olimpiai Bizottság vasárnap ideiglenesen kizárta a sprintereket az olimpiai csapatból, s a NOB döntésétől tette függővé további sorsukat.