Vágólapra másolva!
Ha valaki azt hinné, Nemcsik Zsolt olimpiai ezüstérme eget rengető meglepetés, annak álljon itt két információ: Bodnár József, a magyar vívóválogatott varázskezű masszőrje szombaton reggel megmondta, hogy Nemcsik Zsolt este olimpiai döntőt fog vívni, Schmitt Pál, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke, a NOB protokollfőnöke viszont már három hónappal ezelőtt megjövendölte a Vasas 27 éves kardvívójának sikerét. A halk szavú, visszafogott modorú Nemcsik kegyelmi állapotba került ezen a szombaton, és Szabó Bence szövetségi kapitány, valamint Kovács Tamás technikai igazgató egybehangzó véleménye szerint tulajdonképpen olimpiai bajnok is lett.
Vágólapra másolva!
Sportmúzeum

Itt megtekintheti a Filmmúzeum interjúit a jelen és a múlt jeles magyar sportembereivel.

Kamuti Jenő

Schmitt Pál
Szabó Bence
Az összes interjú



- Az imént, ahogy jöttünk ki az interjúszobából, a combjához kapott. Megsérült?
- Dehogy, csak görcsöt kaptam. Ebben a vívóruhában rengeteg folyadékot veszít az ember egy ilyen hosszú versenyen. És a vízzel együtt eltávoznak az ásványi sók is.

Forrás: [origo]

- Gondolta volna, hogy ilyen jól megy majd a vívás?


- Akkor most inkább csalódott?
- Azt azért nem mondanám. Pályafutásom eddigi messze legszebb eredménye ez az ezüst.

- Kinek tartozik a legnagyobb hálával ezért az ezüstéremért?
- Mindenképpen mesteremnek, Gerevich Györgynek, aki egész pályafutásom alatt, idestova 18 éve irányította a szakmai fejlődésemet a Vasasban. Azt azonban feltétlenül meg kell említenem, hogy a tatai edzőtáborban és szombat reggel, a versenyek előtt is Szabó Bencétől kaptam iskolát.

- Igen, az utolsó magyar egyéni kardvívó olimpiai bajnoktól...
- Azt se feledjük, hogy Bence tizenkét évvel ezelőtti, barcelonai diadala óta nem volt magyar érmes egyéniben; Atlantában Navarrete József, Sydneyben Ferjancsik volt negyedik helyezett.

- Egyébként hogy érzi magát Athénban?
- Teljesen őszintén mondom: az ezüstéremtől függetlenül is csodálatosan. Én már márciusban jártam itt, az előolimpián, és már akkor éreztem, hogy kiváló olimpiát rendeznek a görögök. Így is történt. Különben hogy is ne érezném magam csodálatosan?! Olimpiát csak négyévente rendeznek, ez tényleg a sport ünnepe.

- Mit szól Montano győzelméhez?
- Függetlenül attól, hogy voltak vitatható találatok, el kell ismernem, hogy Aldo barátom nagyszerűen vívott. Mi egyébként régi barátok vagyunk...