Dream Team-siker a terror árnyékában

Vágólapra másolva!
Tüzes hangulatú mérkőzésen van túl az amerikai férfikosárlabda-válogatott, amely az olimpiára készülve lejátszotta második törökországi összecsapását is, s a vasárnapi 79-67-es diadala után ezúttal is 12 ponttal, 80-68-ra nyert. A találkozót alapvetően befolyásolta, hogy kedden, Isztambulban több bomba is robbant, ám az amerikaiak elégedettek voltak a biztonsági intézkedésekkel.
Vágólapra másolva!

eredmény, felkészülési mérkőzés
Egyesült Államok - Törökország 80-68 (23-21, 14-15, 22-17, 21-15)
Isztambul, 12 ezer néző
legjobb dobók: Duncan 25 (11 lep.), Iverson 13, Jefferson 11, Marion 10, illetve Kutluay 26, Erdogan 12, Türkoglu 9.

A kedélyeket alapvetően felborzolta az Isztambult ért terrortámadás, amelynek következtében kedden két olcsóbb belvárosi szállodában és egy gázgyárban bombák robbantak. A létesítmények mindössze néhány kilométerre voltak a Dream Team főhadiszállásától, ám az amerikaiak azonnal megnyugtattak mindenkit, a biztonságukat semmi sem veszélyeztette.

Forrás: EPA

Mehmet Okür és Tim Duncan

A mérkőzés sem hozott piknikhangulatot, a helyi közönség utálata akkor érte el a tetőpontját, amikor LeBron James és Ibrahim Kutluay "összecsapásakor" a török játékos kicsit hentergett a földön. Az állandó füttykoncert ellenére a tengerentúli gárda a negyedik negyedre elhúzott, s a 25 pontot dobó és 11 lepattanót szedő Tim Duncan vezérletével győzni tudott. A törökök legjobbja, Kutluay 26 pontot - közte hét triplát - szórt.

"Ez a játék része, úgy gondolom, megfelelő válasz volt szurkolóink részéről, ahogy fogadták az amerikaiakat, nem lesz ez másképp Görögországban sem. Ez Európa és nem az NBA" - nyilatkozta Mehmet Okür, az Egyesült Államokban játszó török kosaras.

A ráhangolódást öt sikerrel és egy kudarccal záró tengerentúliak első ötkarikás meccsükön, vasárnap Puerto Ricóval csapnak össze, amelyet nemrég barátságos mérkőzésen 96-71-re vertek meg. Az amerikai együttes az NBA-sztárok 1992-es színre lépése óta valamennyi olimpiát megnyerte, mérlege 25/0.