Már ismert az olimpiai kézisorsolás menete

Vágólapra másolva!
Március 27-én a kézilabdavilág az athéni olimpia szervezőire figyel majd, hiszen a görög fővárosban elkészítik az olimpiai csoportbeosztásokat. Az előzetes besorolás szerint az már biztos, a hölgyek Franciaországot, a férfiak Oroszországot nem kaphatják.
Vágólapra másolva!

A női mezőnyt tíz csapat képviseli; a sorsolást ötlépcsősre tervezték. Először Angola és Brazília kerül az és B csoportba, majd következik a Dánia-Kína, a Korea-Ukrajna és a Franciaország-Magyarország páros - azaz az már most tudható, Olivier Krumbholz együttesével nem kerülhetnek egy csoportba Mocsai Lajos tanítványai.

Utolsóként a házgazda görögök választhatnak, melyik négyeshez csatlakoznak, a maradékhoz pedig Spanyolország kerül.

A férfiaknál tizenkét csapat lesz érdekelt. Először Korea és Brazília foglalja el helyét a A, illetve a B jelű csoportban, majd a Szlovénia-Egyiptom, az Oroszország-Magyarország, a Franciaország-Spanyolország és a Horvátország-Németország párok következnek. Görögország ismét választhat, Izlandnak pedig a legtöbb izgalom jut, hiszen az északi együttest helyezik el utolsóként.

A hét végi előolimpiára nem tarthat Athénba csütörtökön a magyar válogatottal Fazekas Nándor és Szathmári János, a két kapus egyaránt ujjsérüléssel bajlódik, míg Mezei Richard helyettese a tatabányai Rosta István lesz.

a magyar keret
kapusok: Tatai Péter, Gerharth Zoltán (Győri Tento ETO KC)
mezőnyjátékosok: Buday Dániel, Diaz Ivo, Gál Gyula, Iváncsik Gergő, Pásztor István, Perez Carlos, Tóth József (mind Fotex KC Veszprém), Ilyés Ferenc, Laluska Balázs (Pick-Szeged), Császár Gábor, Sándor Ákos, Kertész Balázs (mind Dunaferr), Harsányi Gergely (Pestszentlőrinc-Elektromos), Rosta István (Tatabánya)

a német keret
kapusok: Christian Ramota (Lemgo), Carsten Lichtlein (Grosswallstadt)
mezőnyjátékosok: Christian Schwarzer, Daniel Stephan, Florian Kehrmann (mind Lemgo), Jan-Olaf Immel, Jan-Hendrik Behrends, Jens Tiedtke (mind Wallau/Massenheim), Christian Schöne, Stefan Kretzschmar (mindkettő Magdeburg), Holger Glandorf (Nordhorn), Mark Dragunski (Gummersbach), Heiko Grimm (Grosswallstadt), Arne Niemeyer (GWD Minden), Steffen Weber (Kronau/Östringen).

a görög keret
kapusok: Kosztasz Cilibarisz (ASE Doukasz), Dimitrisz Kafatosz (Ionikosz N.F.)
mezőnyjátékosok: George Zaravinasz, Andreasz Trupisz, George Halkidisz, Nikosz Grammatikosz, Alexadrosz Alvanosz (mind Panelliniosz), Grigorisz Szanikisz, Szavasz Karipidisz, Dimitrisz Cimurtosz (mind Filipposz Veriasz), Grigorisz Haciturian (ASE Doukasz), Szpirosz Mpalomenosz (IF Guif, svéd), Nikosz Kokolodimitrakisz (Ionikosz N.F.), Kosztasz Haciarasz (GAS Kilkisz).

az előolimpia programja
március 26.
17.00:
Magyarország - Egyiptom
19.00: Görögország - Németország

március 27.
17.00:
Egyiptom - Németország
19.00: Görögország - Magyarország

március 28.
15.00:
Görögország - Egyiptom
17.00: Magyarország - Németország.