Foci-Eb, nyolcaddöntők, 4. nap: angol-német szuperrangadó

Események

Németország-Anglia
A német védő, Antonio Ruediger (jobbra) és az angol Dele Alli csatája Dortmundban
Vágólapra másolva!
A labdarúgó Európa-bajnokság keddi nyolcaddöntőjében Anglia Németországgal, míg Svédország Ukrajnával találkozik. 
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül24 bejegyzés
10:16
június 29, 2021
Vágólapra másolva!

A keddi program

A labdarúgó Európa-bajnokság keddi programja

Nyolcaddöntő:
Anglia-Németország, London 18.00, v: Danny Makkelie (holland)
Svédország-Ukrajna, Glasgow 21.00, v: Daniele Orsato (olasz)

10:19
június 29, 2021
Vágólapra másolva!

A franciák 2010 óta tartó sorozata szakadt meg

A francia válogatott a 2010-es világbajnokság óta minden nagy tornán (Európa-bajnokság, világbajnokság) legalább a negyeddöntőig jutott, a Svájc elleni vereséggel ez a sorozat most megszakadt.

10:20
június 29, 2021
Vágólapra másolva!

1954 óta várnak erre a svájci szurkolók

Svájc számára is megszakadt egy sorozat, amelyre nagyon régóta vártak a svájci drukkerek. A jelenlegi Európa-bajnokság előtt az 1954-es világbajnokságon sikerült az a bravúr Svájcnak, hogy negyeddöntő jusson.

10:21
június 29, 2021
Vágólapra másolva!

Megsemmisítve

A német nyelvű svájci Blick francia szójátékkal indít "Szabadság, egyenlőség, negyeddöntőség", majd németül ünnepli a szenzációs kedvenceket, a világbajnokot kiejtő Natit, eközben a francia sportnapilap, a L'Équipe keserűen állapítja meg: „Megsemmisítve"... – vette észre az nso.hu.

A franciák megsemmisítve érzik magukat Forrás: nso.hu
10:22
június 29, 2021
Vágólapra másolva!

Xhaka kólát ivott meccs közben

10:45
június 29, 2021
Vágólapra másolva!

Rekord

A horvát Mario Pasalic az ötödik Atalanta-játékos, aki az idei Európa-bajnokságon gólt szerzett, ez pedig  holtversenyben rekord.

10:52
június 29, 2021
Vágólapra másolva!

Szomorú horvátok

A spanyol válogatott hosszabbítás után 5-3-ra legyőzte a világbajnoki ezüstérmes horvát csapatot a részben budapesti rendezésű labdarúgó Európa-bajnokság hétfői első nyolcaddöntőjében, Koppenhágában. A találkozó után érthető módon szomorúan értékeltek a vb-ezüstérmes játékosai.

10:55
június 29, 2021
Vágólapra másolva!

A franciák középpályása, Sissoko szerint túlságosan megnyugodtak Svájc ellen, és ez lett a vesztük

Franciaország tizenegyesekkel kikapott Svájctól az Európa-bajnokság nyolcaddöntőjében. A francia csapat csereként beállt középpályása, Moussa Sissoko szerint a vereségért közösen kell vállalniuk a felelősséget, és a kudarcnak inkább fizikai, mint taktikai okai lehettek.

11:04
június 29, 2021
Vágólapra másolva!

Xhaka szerint a svájciak kétgólos hátrányban is hittek magukban, hogy meg tudják fordítani a meccset

A franciákat legyőző svájci csapat kapitánya, Granit Xhaka szerint Franciaország túl hamar elhitte, hogy kétgólos előnyről megnyerheti az Európa-bajnokság nyolcaddöntőjét Svájc ellen. Hihetetlenül jól játszott a csapatunk, a franciák arrongásak voltak a vezetésük tudatában, de mi nem adtuk fel. Történelmi tettet vittünk véghez, nehéz szavakba önteni azt, amit most érzek- mondtal el Xhaka.

11:17
június 29, 2021
Vágólapra másolva!

A gyerekei vigasztalták Luka Modricot az Eb-kiesés után

A gyerekei vigasztalták Luka Modricot Forrás: AFP/Wolfgang Rattay
12:15
június 29, 2021
Vágólapra másolva!

Óriási ünneplésbe kezdtek a szurkolók Svájc Eb-csodája után Zürich utcáin

Az Európa-bajnokság egyik legnagyobb meglepetése volt, hogy Svájc legyőzte Franciaországot a nyolcaddöntőben. A svájci szurkolók nem is tudtak uralkodni magukon a továbbjutás miatt érzett örömükben, és több ezren óriási ünneplésbe kezdtek Zürich utcáin, ahol még a söröspoharakat is a levegőbe dobálták az örömittas drukkerek. 

12:23
június 29, 2021
Vágólapra másolva!

Mbappé kihagyott büntetője után a svájci válogatott tagjai örömittasan rohantak fel a pályára

Svájc büntetőpárbaj után győzte le Franciaországot az Eb-nyolcaddöntőben. A francia Mbappé kihagyott büntetőjét videóra vette a stadionban ülő egyik szurkoló. A felvételen jól látszik, hogy a svájci válogatott játékosok hatalmas üdvrivalgás közepette futnak be a pályára, miközben Mbappé maga sem hiszi el, hogy nem tudta berúgni a tizenegyest.

12:27
június 29, 2021
Vágólapra másolva!

Luis Enrique védelmébe vette Álvaro Moratát

Luis Enrique, az Európa-bajnokságon negyeddöntős spanyol labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya a horvátok legyőzését követően a továbbjutás mellett annak örült leginkább, hogy kaptak egy második esélyt a hétfői mérkőzésen.

Koppenhágában a horvátok öngóllal kerültek előnybe, de a spanyolok fordítottak, és a 77. percben már 3-1-re vezettek. Az adriai gárda azonban a hajrában kiegyenlített, így jöhetett a hosszabbítás, melyben a spanyolok másodszor is kétgólos előnyre tettek szert. Erre azonban ellenfelüknek már nem volt válasza.

Luis Enrique boldog lehet Forrás: Getty Images/Stuart Franklin

Luis Enrique a győzelem után kiemelte: a folytatásban is készen áll egy hasonló találkozóra, de abban már nem biztos, hogy családtagjai és a drukkerek is ugyanígy éreznek.

"Felkészítettem a csapatot egy ilyen összecsapásra, amelyen csak egy nagy hibát követtünk el. A vége viszont nagyon szép volt, és örülök annak, hogy a mérkőzés adott számunkra második esélyt is a győzelemre" - mondta a szakember, aki ismét védelmébe vette Álvaro Moratát. A csatárt sok kritika érte a sajtó, de még saját szurkolóik részéről is. Morata a horvátok ellen is hibázott néhány helyzetben, de végig agilisan játszott, és a hosszabbításban ő szerezte az első spanyol gólt.

"Nem hiszem, hogy van a világon olyan edző, aki ne értékelné a képességeit és azt a munkát, amit a csapatért tesz. A levegőben egyeduralkodó, emellett erős és gólokat szerez. Értékelnünk kell, ha van egy ilyen csatárunk" - nyilatkozta Luis Enrique.

12:29
június 29, 2021
Vágólapra másolva!

Anglia történelmet írna

Az angol labdarúgó-válogatott Németország ellen lép pályára kedden az Európa-bajnokság nyolcaddöntőjében. A meccs előtt az angolok szövetségi kapitánya, Gareth Southgate, és a Manchester City sztárja, Phil Foden beszélt a várakozásairól.

13:32
június 29, 2021
Vágólapra másolva!

Elképesztő jelenet zajlott le a svájci csapatkapitány és az edzője között

Svájc legyőzte Franciaországot az Eb-nyolcaddöntőben, és a meccs legjobbának járó díjat Granit Xhaka kapta. A svájci középpályás azonban nem akarta megtartani a trófeát, ezért a meccs után sajtótájékoztatón a csapat edzőjének, Vladimir Petkovićnak akarta adni a díjat.

13:47
június 29, 2021
Vágólapra másolva!

Ez a futball

A svájci szurkoló a 90. percben 3-2-s francia vezetésnél, majd ugyanaz a drukker a 91. percben 3-3-nál.

14:26
június 29, 2021
Vágólapra másolva!

A Fradi ukrán válogatott focistája elképesztő szögből lőtt gólt az Eb-meccs előtt

Olekszandr Zubkov az ukrán válogatott egyik edzésén lőtt lehetelten szögből, jócskán a kapu mögül szép gólt:

15:42
június 29, 2021
Vágólapra másolva!

Pelé üzent Kylian Mbappénak

„Fel a fejjel Kylian! A holnapi az első napja egy új utazásnak számodra."

16:34
június 29, 2021
Vágólapra másolva!

Hat spanyol focista utazik az Eb-keretből a tokiói olimpiára

Hat olyan labdarúgó került a tokiói olimpiára nevezett spanyol keretbe, akik a jelenleg zajló Európa-bajnokságon is szerepelnek.

 

Luis de la Fuente szövetségi edző a kapus Unai Simon mellett a mezőnyjátékosoknál számít Pedri, Mikel Oyarzabal, Dani Olmo, Pau Torres és Eric García játékára is. 

17:36
június 29, 2021
Vágólapra másolva!

Sztárcsapatok futnak versenyt a svájci kapitányért

Megdobta Granit Xhaka értékét a hétfői Franciaország elleni továbbjutás: az Arsenal középpályásáért, már nem csak az AS Roma, hanem a Juventus is bejelentkezett. A Calciomercato szerint a svájci csapatkapitánynak már előzetes megállapodása van a rómaiakkal, azonban míg ők 12 millió eurót plusz 3 milliós bónuszt ajánlanak, addig a londoniak 20 millió eurót szeretnének készpénzben. Amit lehet, hogy a Juventus fog végül megadni...

Granit Xhaka a meccs legjobbja volt a világbajnok ellen, ami zsíros szerződést hozhat neki Forrás: AFP/Justin Setterfield
17:51
június 29, 2021
Vágólapra másolva!

Hollywoodból kaptak támogatást a svédek

A többnyire családi vígjátékokból ismert hollywoodi filmsztár, Will Ferrell küldött videoüzenetet az Ukrajna elleni nyolcaddöntőre készülő svéd válogatottnak. Hogy honnan a rajongás a skandináv csapatért? Nos, Ferrell felesége, Viveca Paulin svéd színésznő.

18:41
június 29, 2021
Vágólapra másolva!

A rock'n roll az angolokkal van!

Az angol Libertines zenekar teljes támogatásáról biztosítja a németek ellen készülő Marcus Rashfordékat. Time for Heroes!

18:47
június 29, 2021
Vágólapra másolva!

Azért sem érzik a nyomást a németek

Pedig a Wembley-ben az minden játékoson ott van. A táblán ugyanis az áll: Ahova játékosok lépnek be, és, ahonnan legendák jönnek le.

19:25
június 29, 2021
Vágólapra másolva!

Mára ennyi volt a hírfolyam

Köszönjük kitartó figyelmüket! Ne menjenek messzire, mert 18 órakor indul élő szöveges közvetítésünk az Anglia–Németország nyolcaddöntőről, de este 9-től ugyanígy teszünk a svéd-ukrán meccsel is. Várjuk önöket akkor és persze holnap is! További jó szórakozást!