Robben játszhat, Marica biztos nem

Vágólapra másolva!
Felépült sérüléséből Arjen Robben, a labdarúgó Európa-bajnokságon szereplő holland válogatott szélsője, akire így már pénteken, a csapat második csoportmérkőzésén számíthat Marco van Basten szövetségi kapitány.
Vágólapra másolva!

A Real Madrid kiváló középpályása ágyéksérüléssel bajlódott az utóbbi időben és sokáig úgy tűnt, hogy az olaszok elleni nyitómeccshez hasonlóan a pénteki találkozót is ki kell hagynia.

"Arjen ma együtt edzett a csapattal, méghozzá mindenféle gond nélkül, úgyhogy készen áll a franciák elleni találkozóra" - mondta Van Basten.

A szakvezető ezzel kissé nehéz helyzetbe került, hiszen el kell döntenie, hogy megbontsa-e az olaszokat 3-0-ra legyőző csapatát az egyébként alapembernek számító Robben miatt.

"Nehéz ilyenkor határozni, de ez igazából édes teher. Remélem sok hasonló gondom lesz még az Európa-bajnokság alatt" - mondta a tréner. A hollandok pénteken 20:45 órakor kezdenek a románok ellen 0-0-val nyitó franciák ellen.

Nem játszhat viszont pénteken, az olaszok ellen Ciprian Marica, a román labdarúgó-válogatott csatára, akit hétfőn agyrázkódással szállítottak kórházba.

Marica a románok hétfő délelőtti tréningjén ütközött szerencsétlenül Marius Niculaéval, s ugyan a klinikát még aznap délután elhagyhatta, sérülése nem jött rendbe teljesen.

"Még mindig gyógyulnia kell, ezért biztosan nem szerepelhet" - nyilatkozta a válogatott szóvivője.

A C csoportban szereplő román csapat első mérkőzésén gólnélküli döntetlent játszott a franciákkal, a világbajnok pedig 3-0-ra kikaptak Hollandiától.