A horvátok Eb-blamától féltik a válogatottat

Vágólapra másolva!
Katasztrófától félti a válogatottat a horvát sajtó a júniusi labdarúgó Európa-bajnokság előtt. A Globus című lap szerint nemzeti tragédiával zárulhat a csapat portugáliai szereplése, miután Otto Baric szövetségi kapitánynak továbbra sincs fogalma együttesének összetételéről.
Vágólapra másolva!

A cikk szerzői - a korábbi klasszis Zlatko Kranjcar és a sikeredző Tomislav Ivic - azzal is vádolják a szakvezetőt, hogy érthetetlen módon nem dolgozott ki egyéni felkészülési programot a sérült vagy formahanyatlással küszködő játékosok számára. A kapusok közül Stipe Pletikosa (Sahtyor Donyeck) edzéshiány miatt elhízott, Tomislav Butina rendre bakizik az FC Brugesben, míg Joey Didulica még egy meccset sem védett végig az Austria Wienben.

Ami a sztárokat illeti, a felszólalók csak a Dado Prso (AS Monaco), Ivan Klasnic (Werder Bremen) csatárduó teljesítményével elégedettek, de Igor Tudorra (Juventus), Dario Simicre (AC Milan) vagy Niko és Robert Kovacra (Hertha és Bayern München) szerintük hiba lenne építeni, mivel többnyire csak epizódszerepekhez jutnak csapataikban.