Ez volt az élő közvetítésünk a keddi napról

Események

Atlétikai vb, Atlétikai Világbajnokság, World Athletics, Szabadtéri atlétikai világbajnokság, Budapest, 2023. 08. 22., női, 100 m gát, előfutam, Kozák Luca
Kozák Luca versenyzik a női 100 méteres gát futás számban az atlétikai világbajnokságon 2023. augusztus 22-én
Vágólapra másolva!
A keddi versenynap összefoglalóját ITT olvashatja.
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül56 bejegyzés
09:41
augusztus 22, 2023
Vágólapra másolva!

Folytatódik a budapesti atlétikai világbajnokság

Már a negyedik nap következik a budapesti atlétikai világbajnokságon, ami eddig is szenzációs eredményeket és elképesztő izgalmakat hozott. A hétfői naphoz hasonlóan ezúttal sem lesz délelőtti program, de így is érdemes követni a sporteseménnyel kapcsolatos híreket.

09:43
augusztus 22, 2023
Vágólapra másolva!

Hat magyar atlétának szurkolhatunk kedden

Az esti műsor 18.40-kor kezdődik a 100 m gátfutás előfutamaival, benne három hazai indulóval: az Eb-ezüstérmes Kozák Lucával, Kerekes Grétával és az U23-as Eb-harmadik Tóth Annával.

Férfi 800 méteren két magyarért lehet szurkolni: Huller Dánielért és Vindics Balázsért.

Molnár Attila, aki országos csúccsal jutott be a 400 m elődöntőjébe, az első futamban, 21 órakor áll rajthoz.

09:44
augusztus 22, 2023
Vágólapra másolva!

Négy versenyszámban avatnak világbajnokot

Éremosztásra kerül sor férfi magasugrásban és 3000 m akadályon, valamint női diszkoszvetésben és 1500-on.

09:52
augusztus 22, 2023
Vágólapra másolva!

Mutatjuk a részletes keddi programot

18.40 100 m gát, előfutam (Kerekes Gréta, Kozák Luca, Tóth Anna)
19.20 férfi 800 m, előfutam (Huller Dániel, Vindics Balázs)
19.55 férfi magasugrás, döntő
20.20 női diszkoszvetés, döntő
20.25 női 400 m gát, elődöntő
21.00 férfi 400 m, elődöntő (Molnár Attila)
21.30 női 1500 m, döntő
21.42 férfi 3000 m akadályfutás, döntő

10:25
augusztus 22, 2023
Vágólapra másolva!

Veszélyben a norvég sztáratléta vb-je

Kizárhatják az olimpiai és világbajnok Karsten Warholmot a férfi 400 méteres gátfutás elődöntőjéből, miután nyilvánosságra került egy felvétel a futam közen elkövetett szabálytalanságáról - az egyik gátat nem felülről, hanem oldalról vette, ami a szabályok szerint kizárást eredményez.

Karsten Warholm még bajba kerülhet Forrás: Xinhua via AFP/Xinhua News Agency.All Rights Reserved/Wang Lili
10:44
augusztus 22, 2023
Vágólapra másolva!

Zokogott a díjátadón a 100 méteres síkfutás győztese

Az amerikai Noah Lyles nyerte a férfi 100 méteres síkfutás döntőjét, majd hétfőn a Medál Plázában vehette át az aranyérmet. A 26 éves atléta a meghatódottságtól elérzékenyült és a könnyeivel küzdött, miután megkapta a legfényesebb medált.

Az aranyérmes amerikai Noah Lyles nem tudta visszatartani a könnyeit Fotó: Csudai Sándor - Origo
11:19
augusztus 22, 2023
Vágólapra másolva!

A monacói herceg az Etele plázában járt

Tavasz óta több mint harmincezren nézték meg a világ legnagyobb atlétikai kiállítását az Etele Plaza-ban, ahová II. Albert monacói herceg is ellátogatott. Az uralkodó - aki egyben a Monacói Atlétikai Szövetség elnöke is -, végigjárta az idei atlétikai világbajnokság alkalmából összeállított tárlatot.

Az Etele Plazában járt a monacói herceg Forrás: MOWA
11:27
augusztus 22, 2023
Vágólapra másolva!

A sportolói világ el van ragadtatva a budapesti atlétikai-vb-től

Az elmúlt napok visszajelzései alapján a sportvezetők és a versenyzők is "el vannak ragadtatva" a budapesti atlétikai világbajnokságtól - mondta Schmidt Ádám, a vb kormánybiztosa. A sportért felelős államtitkár kiemelte, hogy a sportolói világ szerint a Nemzeti Atlétikai Központ atmoszférája és a vendégek fogadtatása is lenyűgöző.

Schmidt Ádám, a Honvédelmi Minisztérium sportért felelős államtitkára szerint a vb parádés eddig Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

Az első két napon nagyszerű hangulat várta a versenyzőket és remélem, így lesz ez a következő hat napon is - nyilatkozott. Schmidt Ádám kiemelte, Magyarország születésnapját, augusztus 20-át sikerült az ország eddigi legnagyobb sporteseményével ünnepelni.

12:12
augusztus 22, 2023
Vágólapra másolva!

Fraser-Pryce lehagyta Boltot az érmek számában

Shelly-Ann Fraser-Pryce 15. atlétikai világbajnoki érmét szerezte hétfőn Budapesten, ezzel lehagyta jamaicai honfitársát, Usain Boltot. A 36 esztendős sprinter a vb-csúcsot futó amerikai Sha'Carri Richardson és a szintén jamaicai Shericka Jackson mögött ért célba 100 méteren a magyar fővárosban, tíz arany és négy ezüst után ez volt az első bronzmedálja vb-ről.

A jamaicai Shelly-Ann Fraser-Pryce a női 100 méteres síkfutás döntője után Fotó: Csudai Sándor - Origo
12:57
augusztus 22, 2023
Vágólapra másolva!

Taxis hiénáktól védik szurkolóikat a budapesti atlétikai vb szervezői

Taxis hiénák sarcolják az atlétikai vb szurkolóit, a szervezők azonnali intézkedést kérnek a hatóságoktól.

A legfontosabbak a szurkolók Fotó: Csudai Sándor - Origo

Cégjelzés nélküli taxisok vadásznak a külföldi szurkolókra a Nemzeti Atlétikai Központ melletti benzinkútnál, hogy csillagászati összegekért vigyék a szállodáikba őket. A szervezőkhöz több bejelentés is érkezett, az információk szerint nem ritka a 100.000 forintos ajánlat sem.

A Budapest 2023 Nzrt csak hivatalos taxis társaságokkal javasolja az utazást, és levélben fordul Budapest Főváros Kormányhivatalához, amelytől azonnali intézkedést sürgetve kéri, hogy akadályozza meg, hogy további sérelem érje a vendégeket.

13:02
augusztus 22, 2023
Vágólapra másolva!

Stresszoldó tréningen estek át a magyar atléták

A kiemelt atlétákkal - akikről bizonyos volt, hogy indulhatnak a most zajló vb-n - már februárban és azóta rendszeresen foglalkozik egy olyan szakértői csapat, amelyet Várhegyi Ferenc válogatott össze, és tagja többek között Hajdú B. István riporter, aki a Nemzeti Atlétikai Központban ezekben a napokban hangosbemondóként dolgozik.
Az elmúlt időszakban főleg a kiemelt atlétákon volt a fókusz, és például a kalapácsvető Halász Bencével - aki végül bronzérmes lett - külön foglalkoztak a tréning napon, hogy milyen terheket kell majd cipelnie és ezt miként kezelje a médiában.

13:26
augusztus 22, 2023
Vágólapra másolva!

Az NMHH szakemberei is kellenek az atlétikai vb sikeres rendezéséhez

Az Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) szakemberei is kellenek az atlétikai világbajnokság sikeres rendezéséhez. Az NMHH azt közölte kedden az MTI-vel, hogy javában zajlik az atlétikai világbajnokság, amelynek Budapest először ad otthont, és a helyszínen a szurkolók mellett rengeteg tévéstáb van jelen, akik vezeték nélküli kamerákat, rádiós mikrofonokat és fülmonitorrendszereket használnak.

 

Ha ezeket bármilyen zavarhatás éri, előfordulhat, hogy a nemzetközi műsorsugárzás, a sportverseny élő közvetítése valamilyen problémába ütközik - jelezték.

14:08
augusztus 22, 2023
Vágólapra másolva!

Sha'Carri Richardson csodálatos futása

Sha'Carri Richardson a kilences pályáról nyerte meg egy őrületes futással és világbajnoki csúccsal a női 100 méteres síkfutás döntőjét.

A videó a linkre kattintva érhető el. 

14:44
augusztus 22, 2023
Vágólapra másolva!

Közös sztárfotó

A Nemzetközi Atlétikai Szövetség (WA) elnöke, Sebastian Coe közös fotója II. Albert, monacói herceggel a budapesti tlétikai kiállításon.

15:09
augusztus 22, 2023
Vágólapra másolva!

Késői óvás vagy nem meggyőző felvétel?

Nagy tanakodás zajlott a színfalak mögött hétfő este a budapesti atlétikai világbajnokság helyszínén, miután a norvég Karsten Warholm minden idők legjobb elődöntőbeli eredményével, 47.09 másodperccel jutott be a 400 méteres gátfutás szerda esti döntőjébe.

Az nso.hu beszámolója szerint az olimpián egyszer, vb-n és Eb-n kétszer-kétszer aranyérmes 27 éves norvég elődöntőbeli futását megóvták az olaszok, mert a videófelvételek alapján az egyik gáton úgy jutott át, hogy a bal lábát nem fölötte, hanem mellette lendítette át. Az olaszok azt remélték, emiatt kizárják a szám favoritját, és a fináléról éppen lecsúszó Alessandro Siblio mégis ott lehet a döntőben.

Az olasz La Repubblica úgy tudja, az olaszok kérésére a zsűri valóban hosszasan visszanézte az esetet, de a képi bizonyíték nem volt elég meggyőző ahhoz, hogy kizárják a norvégot.

Warholm így ott lesz a döntőben, amelyre szerda éjjel 21.50-kor kerül sor a Nemzeti Atlétikai Központban.

15:30
augusztus 22, 2023
Vágólapra másolva!

Bizonytalan a tízpróbában címvédő Kevin Mayer indulása

Achilles-ín-panaszok miatt bizonytalan a tízpróbában címvédő francia Kevin Mayer indulása a budapesti atlétikai világbajnokságon. 
Két héttel ezelőtt, egy 400 méteres edzésen a kanyarban éreztem az Achilles-inam. Később, az edzés végén, már kihűlve pedig katasztrófa volt. Azóta versenyt futunk az idővel. Mindent megteszünk, hogy eljuthassak a vb-re. Őrült módra mindent beleadok, ez egy hatalmas kihívás - mondta a pénteki-szombati verseny előtt a 31 éves atléta, a szám kétszeres olimpiai ezüstérmese.
A 2017-ben és tavaly világbajnok Mayer kiemelte, hogy szinte óráról órára vizsgálják az állapotát, de várhatóan majd csak pénteken reggel tudnak véglegesen dönteni az indulásáról.
A tízpróba pénteken 10.05 órakor rajtol a 100 méterrel. Az első nap lesz még a távolugrás, a súlylökés, a magasugrás és végül a 400 méteres síkfutás.

16:21
augusztus 22, 2023
Vágólapra másolva!

A hőségriadó miatt módosul a budapesti atlétikai vb szerdai programja

A hőségriadó miatt módosult a budapesti atlétikai világbajnokság szerdai programja. A szervezők keddi tájékoztatása alapján az előrejelzések szerint a női 5000 méter szerda 11.10 órára kiírt előfutama során az időjárási viszonyok nem lesznek megfelelőek - 30 Celsius-fok feletti érték várható -, ezért a számot szerda 19 órakor rendezik meg Wagner-Gyürkés Viktóriával a mezőnyben.

 

A módosítás miatt a szerda délelőtti 200 méteres előfutamok előbb rajtolnak: a nők 12.05 helyett 11.20-kor, a férfiak pedig 12.50 helyett 12.15-kor. Előbbiben Sulyán Alexa és Takács Boglárka, utóbbiban pedig Wahl Zoltán érdekelt a hazai indulók közül.

16:25
augusztus 22, 2023
Vágólapra másolva!

Ételmérgezés

Holly Bradsaw, a britek olimpiai bronzérmes versenyzője a selejtezőből sem jutott tovább a budapesti atlétikai világbajnokság női rúdugró számában, miután néhány nappal a vb előtt átesett egy ételmérgezésen. A sportolót az újabb balszerencse teljesen letörte, még pályafutása folytatásában sem biztos - írja az Eurosport. 

17:01
augusztus 22, 2023
Vágólapra másolva!

Telefonokat dobált a budapesti atlétikai vb sztárja

Az amerikai Grant Holloway nyerte meg a 110 méteres gátfutást a budapesti atlétikai világbajnokságon. Ez volt sorozatban a harmadik győzelme, és ezzel megelőzte az őt a tokiói olimpián legyőző jamaicai Hansle Parchmentet és honfitársát, Daniel Robertset. A siker után sorra dobálták nekik a nézők a telefonokat, és Holloway minden kérést teljesített, fotókat és videókat készített – a nézők nagy örömére.

17:29
augusztus 22, 2023
Vágólapra másolva!

Halász Bence ma a többi magyar sportolóért fog szurkolni

A kalapácsvető Halász Bence bronzérmet nyert a budapesti atlétikai világbajnokságon vasárnap. A magyar sportoló most buzdítja a magyarokat, hogy menjenek szurkolni Kozák Lucának és a többi magyar sportolónak.

18:22
augusztus 22, 2023
Vágólapra másolva!

Így reagált a győzelmére a világ leggyorsabb nője

18:37
augusztus 22, 2023
Vágólapra másolva!

Hőség üzemmódra váltott az atlétikai vb

A kivételesen meleg nyári napokban az atlétikai világbajnokság szervezőbizottsága mindent megtesz azért, hogy a lehető legjobb körülményeket teremtse meg a szurkoláshoz, ezért számos intézkedést vezetett be – jelentette be Németh Balázs, a Budapest 2023 Nzrt. vezérigazgatója.

19:28
augusztus 22, 2023
Vágólapra másolva!

Az olasz showman a porondon

A mai este egyik fénypontja lehet a férfi magausgrás döntője. Az olasz Gianmarco Tamberi arra hajt, hogy megszerezze egyetlen hiányzó címét is.

Gianmarco Tamberi megpróbálja megszerezni a hiányzó világbajnoki címet Forrás: KMSP via AFP/PHILIPPE MILLEREAU / KMSP/Millereau Philippe
19:45
augusztus 22, 2023
Vágólapra másolva!

Egy órával a kezdés előtt máris nagy a tömeg

Megéri pontosnak lenni, mert 18:40-től máris lehet magyar atlétának szurkolni, hiszen Kerekes Gréta a 100 méteres gátfutás első előfutamában szerepel majd. A szurkolók pedig egy órával a kezdés előtt már ezresével gyülekeznek a Szurkolói Zónában, több százan pedig már fel is ültek a lelátóra.

19:51
augusztus 22, 2023
Vágólapra másolva!

Először játszották le Burkina Faso himnuszát

Az ország nevének jelentése becsületes emberek földje – innen származik Hugues Fabrice Zango, a nemzet történetének első atlétikai világbajnoka, akinek a tiszteletére a férfi hármasugrás eredményhirdetésén lejátszották hazája himnuszát. Hamarosan jön a többi tegnapi finálé díjátadója is a Medál Plázában.

20:07
augusztus 22, 2023
Vágólapra másolva!

Svéd és amerikai boldogság

A férfi diszkoszvetést nyerő Daniel Stahlnak svéd, a férfi 110 m gáton első Grant Holloway és a női 100 m-t megnyerő Sha'Carri Richardson tiszteletére amerikai himnusz szólt a Nemzeti Atlétikai Központban.

20:23
augusztus 22, 2023
Vágólapra másolva!

Ebben a hat időpontban lehet magyar atlétának szurkolni este

A női 100 m gát előfutamai közül Kerekes Grétát 18:40-től, Kozák Lucát 18:48-tól, Tóth Annát pedig 18:56-tól lehet figyelni. Férfi 800 m-en Huller Dániel 19:28-kor, Vindics Balázs 20:08-kor mutatkozik be az előfutamban. Molnár Attila 400 m-es elődöntőjére pedig 21:00-tól kerül sor.

A gátak már a helyükön a célegyenesben, hamarosan elkezdődik a negyedik versenynap programja.

20:38
augusztus 22, 2023
Vágólapra másolva!

Elindul az esti program

Kezdődnek a női 100 gát előfutamai, ahonnan futamonként a legjobb négy automatikusan elődöntőbe jut. Az első előfutam 3-as pályáján Kerekes Gréta fut.

20:44
augusztus 22, 2023
Vágólapra másolva!

Kerekes Gréta volt az első magyar induló

A keddi versenynapon Kerekes Gréta volt az első magya rinduló. 100 gáton az előfuamában a hetedik helyen jött be, 13:09-es idővel.

Kerekes Gréta volt az első keddi magyar induló Fotó: Csudai Sándor - Origo
20:53
augusztus 22, 2023
Vágólapra másolva!

Kozák Luca máris továbbjutott

12:71-es idővel, idei legjobbjával lépett tovább a női 100 gát előfutamából. Ez mindössze két századdal marad el saját országos csúcsától. A futamában a harmadik helyen végzett.

20:54
augusztus 22, 2023
Vágólapra másolva!

Kozák Luca: Holnap nagyon nagyot kell futni

„Az volt a cél, hogy kiharcoljam az automatikus továbbjutást. Tudtam, hogy kemény lesz a mezőny, de lazán, erőlködés nélkül akartam futni. Ez az idei legjobbam, két századdal vagyok elmaradva az egyéni csúcsomtól. Holnap nagyon nagyot kell futni" – mondta az M4 Sport kamerája előtt Kozák Luca, aki a harmadik helyen végzett a női 100 gát előfutamában.

Kozák Luca magabiztosan jutott tovább Fotó: Csudai Sándor - Origo
20:59
augusztus 22, 2023
Vágólapra másolva!

Döbbenetes idő a harmadik előfutamban

12:24-gyel nyert Kendra Harrison a világ idei legjobbjával. Tóth Anna 12:95-ös idővel a hatodik lett a futamában.

21:05
augusztus 22, 2023
Vágólapra másolva!

Kerekes Gréta: Hálás vagyok, hogy ezt megélhettem

„Nem egy olyan idő, amit szégyellni kell. Tudom, hogy ennél jobbat tudok. Megvan az oka, miért sikerült így. Itt semmi kifogás nincs. Úgy jöttem ide, hogy felszabadultan akarok futni, hogy élvezzem. Csoda, hogy itt lehetek és hálás vagyok, hogy ezt megélhettem a sportkarrierem során. Nagyon sok jót és rosszat tapasztaltam már, de magyar sportolóként ezt megélni, hazai közönség előtt óriási dolog" – nyilatkozta Kerekes Gréta, aki hangsúlyozta, hogy már érti, mit élhettek át az úszók és a jégkorongozók, amikor hazai közönség előtt voltak.

21:13
augusztus 22, 2023
Vágólapra másolva!

Tóth Anna: A legjobbak között szeretnék lenni

„Nagyon izgultam, de tudtam, hogy ha nem itt fogok 13 másodpercen belül futni, akkor hol máshol. Annyira feldobott a közönség, hogy a szívemet lelkemet beletettem. Szerettem volna egyéni csúcsot futni, de sajnos nem sikerült. Ennek ellenére nem vagyok csalódott. Ez óriási motivációt, löketet ad a jövőre nézve, mert fantasztikus felnézni ezekre a sportolókra egy ilyen világversenyen. Ez motiváció, hiszen én is a legjobbak között szeretnék lenni" – mondta az M4 Sport kamerája előtt Tóth Anna.

Tóth Anna is megtette azt, ami tőle elvárható volt Fotó: Csudai Sándor - Origo
21:18
augusztus 22, 2023
Vágólapra másolva!

Kozák elődöntős, Kerekes és Tóth búcsúzott

Kozák Luca továbbjutott, Kerekes Gréta és Tóth Anna kiesett 100 m gáton kedden a budapesti atlétikai világbajnokságon. Kerekes Gréta 13.09-cel hetedikként ért célba, így kiesett. Kerekes után következett az Eb-ezüstérmes Kozák Luca, aki egyértelműen a továbbjutás reményében állt rajthoz. Futamában negyedikként 12.71 mp-cel, idei legjobbjával biztosította helyét az elődöntőben. Az U20-as vb-n és az idei U23-as Eb-n egyformán bronzérmes Tóth Anna 12.95 mp-es idejével mehetett a Q szobába, ahol az idővel továbbjutásra esélyesek várakoznak. A következő futamban azonban eldőlt, hogy búcsúzott.

 

Az előfutamban Kendra Harrison volt a leggyorsabb, az olimpiai ezüstérmes amerikai 12.24 mp-cel minden idők negyedik legjobb eredményét érte el. Biztosan, 12.48-cal nyerte futamát Tobi Amusan is. A nigériai világcsúcstartó (12.12) vb-indulása sokáig kérdéses volt, mivel három doppingellenőrzést is kihagyott, de végül felmentették.

21:27
augusztus 22, 2023
Vágólapra másolva!

A férfi 800 méter előfutamai zajlanak

Itt Huller Dániel és Vindics Balázs indul majd a magyarok közül.

21:32
augusztus 22, 2023
Vágólapra másolva!

Huller Dániel a hetedik lett a futamában

Huller remekül kezdett, sokáig a második helyen futott, de a végére elfáradt, végül 1:47.41-es időt futott.

21:34
augusztus 22, 2023
Vágólapra másolva!

Huller túlhajtotta magát

"Most csak ennyi volt benne, sajnos a végére elfáradtam, lehet túlhajtottam magam, de nagyon akartam. Az utolsó 100 méter még hiányzik, ezen még dolgozni kell. Tapasztalt vagyok, de ilyen bemutatásra még nem volt példa" - mondta a befutó után az M4 Sportnak..

Huller Dániel remekül kezdett Fotó: Csudai Sándor - Origo
22:00
augusztus 22, 2023
Vágólapra másolva!

Dobverőt ragadt az olimpiai bajnok

A magasugró Gianmarco Tamberi nagyon fel van pörögva. Bemutatták a döntő résztvevőit, majd a helyi zenekar dobfelszerelése mögé ült kicsit zenélni.

22:11
augusztus 22, 2023
Vágólapra másolva!

Vindics Balázs az ötödik lett a futamában

1:47.18-as időt futott 800 méteren, ez nem lett elég a továbbjutáshoz, így mindkét magyar búcsúzik a további küzdelmektől.

22:24
augusztus 22, 2023
Vágólapra másolva!

Vindics Balázs: Nagyon elfáradtam

„Próbáltam minél előrébb végezni, próbáltam előre menni egy részen, de nagyon elfáradtam. Szerettem volna hamarabb túl lenni rajta, de így is jó volt" – mondta Vindics Balázs, aki sajnálta, hogy az utolsó futamba került, de az élmény így is remek volt neki.

Vindics Balázs is nagyot küzdött Fotó: Csudai Sándor - Origo
22:28
augusztus 22, 2023
Vágólapra másolva!

Huller és Vindics kiesett 800-on

Huller Dániel és Vindics Balázs kiesett 800 méteren a budapesti atlétikai világbajnokságon kedden. A tavalyi müncheni Eb-n elődöntős Huller Dániel az előfutamban bátran bekezdett, az élmezőnyben helyezkedett, sőt az első kör végén a második helyen futott. Ezt a pozícióját még fél körön át tartotta, de a célegyenesre fordulva sorra mentek el mellette a többiek. A húszéves futó már nehezebben mozgott, végül 1:47.41 perccel hetedikként ért célba. A hét futamból az első három helyezettek mellett további három hely volt kiadó idővel.

 

Vindics Balázs, aki idén futotta 1:45.91 perces legjobbját, a hetedik, azaz utolsó futamban indult, így pontosan tudhatta, milyen idő kell a továbbjutáshoz. Az idei fedett Eb-n elődöntős esetében ez azt jelentette, hogy meg kell javítania egyéni csúcsát. A mezőny alaposan bekezdett, az újpesti atléta a hatos élboly mögött futott. Az első kör végén egyre jobban befogta őket, majd 600 méternél előrejött egészen a harmadik helyig. Ez azonban korainak bizonyult, a hajrában nem tudta tartani pozícióját, végül ötödik lett 1:47.18 perccel.

 

Vindics a 35., Huller a 36. helyen végzett a 61 fős mezőnyben.

22:52
augusztus 22, 2023
Vágólapra másolva!

Máris jön a férfi 400 méter

Molnár Attila van ott az indulók között magyar részről, akitől bravúrral akár egy továbbjutást is várhatunk.

22:57
augusztus 22, 2023
Vágólapra másolva!

Molnár az első középdöntőben fog futni

Az országos csúcstartó nagyon készül, hogy újabb csodát mutathasson be.

23:04
augusztus 22, 2023
Vágólapra másolva!

Molnár az ötödik lett a futamában

45.02-es időt futott, a végére kicsit elfáradt.

23:09
augusztus 22, 2023
Vágólapra másolva!

Molnár teljesen kifutotta magát

"Muszáj volt erősen kezdnem, ez az egy esélyem volt, vagy kibírom vagy nem. Sajnos az utóbbi jött. Teljesítőképességem határán vagyok, három nap alatt sokat futottam, sajnálom, hogy nem sikerült megajándékozni titeket egy döntővel. Maximalista vagyok, ebben a mezőnyben ez kicsit elrugaszkodott elvárás, de így állok hozzá. Az olimpiai szintet még nem sikerült feldolgoznom, azzal még nem akartam foglalkozni, de örülök, hogy sikerült" - mondta Molnár Attila.

Molnár Attila mindent kiadott magából Fotó: Csudai Sándor - Origo
23:11
augusztus 22, 2023
Vágólapra másolva!

Európa-csúcs a második futamban

Matthew Hudson-Smith óriásit futott, kiengedve a végén, 44.26-os idővel nyerte a középdöntőjét 400 méteren, amivel egy 36 éves rekordot adott át a múltnak.

23:20
augusztus 22, 2023
Vágólapra másolva!

Dráma a harmadik futamban

Ketten is megsérültek a harmadik futamban a 400 méteren. Steven Gardiner az élről állt ki sérülés miatt, de Bayapo Ndori is kiszállt egy sérülés miatt. 

23:30
augusztus 22, 2023
Vágólapra másolva!

Amerikai siker női diszkoszban

Az amerikai, hawaii-i Laulauga Tausaga nyert első amerikaiként a női diszkosz döntőjében 69,49 méteres dobással. 400 centinél is nagyobbat javított eddigi egyéni legjobbján. Mögötte a szintén amerikai Valarie Allman lett a második, a kínai Feng a harmadik.

23:33
augusztus 22, 2023
Vágólapra másolva!

Molnár Attila nem jutott döntőbe 400-on

Molnár Attila az elődöntőben búcsúzott 400 méteren kedden a budapesti atlétikai világbajnokságon. Az FTC versenyzője keddig már két futáson volt túl a Nemzeti Atlétikai Központban, és mindkétszer országos csúcsot ünnepelhetett. A nyitó napon a 4x400-as vegyes váltó tagjaként volt tevékeny részese a magyar rekordnak, mivel első emberként elsőnek adta át váltóbotot. A 400 méter előfutamában pedig saját országos csúcsát döntötte meg 44.84 mp-cel.

 

Az elődöntőben Molnár a kilences pályán futott az olimpiai és kétszeres világbajnok dél-afrikai Wayde Van Niekerk mellett. A fináléba az első két helyezettek mellett a további két legjobb időt elérő atléta került. A 21 éves magyar versenyző szokásához híven bátran bekezdett, Van Niekerk a második kanyarban érte utol. A célegyenesre fordulva is maradt Molnárnak ereje, de az utolsó méterekre elfáradt, és 45.02 mp-es idővel hatodikként ért célba.

23:40
augusztus 22, 2023
Vágólapra másolva!

Újabb világbajnokot avattak

Női 1500-on nagyon simán nyert a kenyai Faith Kipyegon, mögötte Diribe Welteji és Sifan Hassa ért be.

23:59
augusztus 22, 2023
Vágólapra másolva!

Vége a férfi magasugrásnak is

Az olasz showman, Gianmarco Tamberi nyert 236 centivel az amerikai JuVaughn Harrison és a katari Mutaz Essa Barshim előtt.

00:06
augusztus 22, 2023
Vágólapra másolva!

Tamberi volt a nap hőse

Gianmarco Tamberi már olimpiai, Európa- és világbajnok is Fotó: Csudai Sándor - Origo
00:08
augusztus 22, 2023
Vágólapra másolva!

Közben többen is megfürödtek a vizesárokban

Tamberi, az akadályfutás marokkói győztese és egy kenyai sportoló is.

00:11
augusztus 22, 2023
Vágólapra másolva!

Ez volt a keddi versenynap

Holnap jövünk vissza a szerdai programmal.

00:13
augusztus 22, 2023
Vágólapra másolva!

A keddi dobogósok

női 1500 m:
1. Faith Kipyegon (Kenya) 3:54.87 p
2. Diribe Welteji (Etiópia) 3:55.69
3. Sifan Hassan (Hollandia) 3:56.00
Vindics-Tóth Lili Anna az előfutamban kiesett.

női diszkoszvetés:
1. Laulauga Tausaga (Egyesült Államok) 69,49 m
2. Valarie Allman (Egyesült Államok) 69,23
3. Bin Feng (Kína) 68,20
Kerekes Dóra kiesett a selejtezőben.

férfi 3000 m akadály:
1. Szufian el-Bakkali (Marokkó) 8:03.53 p
2. Lamecha Girma (Etiópia) 8:05.44
3. Abraham Kibiwot (Kenya) 8:11.98

férfi magasugrás:
1. Gianmarco Tamberi (Olaszország) 2,36 m
2. JuVaughn Harrison (Egyesült Államok) 2,36
3. Mutaz Essa Barshim (Katar) 2,33
Török Gergely kiesett a selejtezőben.