A jövő hétre feláll a Zengő-szakértők testülete

Vágólapra másolva!
A jövő hét végéig megalakul az a független szakértői testület, amelynek létrehozásáról a mecseki Zengőre tervezett, a NATO által finanszírozott lokátorállomás ügyében állapodott meg korábban a honvédelmi, az igazságügyi, a külügyi és a környezetvédelmi tárca vezetője - közölte Gál J. Zoltán a kabinet szerdai ülését követő budapesti sajtótájékoztatón. A kormány tájékozódott a Zengőre tervezett lokátorállomásügyéről; az építési munkákat felfüggesztik a független szakértői testület javaslatainak kidolgozásáig - tájékoztatott a szóvivő.
Vágólapra másolva!
Szakértők vizsgálják a zengői radarállomást/itthon/20040406szakertok.html

Gál J. Zoltán kijelentette, a kormány azonos súlyúnak és értékűnek tekinti a
környezet védelméhez és az ország biztonságához fűződő érdekeket. A két érdek összehangolása, harmonizálása céljából a kormány számít e testület segítségére - tette hozzá.

A szóvivő közölte, a miniszterek jogi, környezetvédelmi, katonai és NATO-szakértőket kérnek fel a testületben való részvételre. A négy miniszter együtt tárgyal majd a zöld szervezetek képviselőivel is - mondta Gál J. Zoltán. Emlékeztetett arra, hogy a Medgyessy-kormányra a Zengővel kapcsolatban az Orbán-kormány által meghozott döntések végrehajtása maradt. Gál J. Zoltán hangsúlyozta, hogy a kormány ragaszkodik elveihez, és azonos súlyú kérdésként kezeli a környezetvédelmi és az ország biztonságához fűződő érdekeket.