Herbalizált átalakulás

Vágólapra másolva!
Új kiadó, új vokalista, ráadásul tizenöt évnyi zenélés közben a folyamatosan kísérletező duó öttagú együttessé bővült. A Herbaliser május végén új albummal jelentkezik, mely - ígéretük szerint - ugyanolyan lesz, mint még sohasem volt.
Vágólapra másolva!

A duó április közepén Magyarországon járt, ahol dj-szettjükben jónéhány számot lehetett hallani hamarosan megjelenő új albumukról. A jólismert brit Ninja Tune kiadó nevétől elválaszthatatlan zenekar nemrég írt alá a szintén legendás német !K7-kiadóhoz (például dj Kicks-sorozat).

A Same As It Never Was címre keresztelt korongon teljesen új énekesnővel, a huszonkét éves Jessica Darlinggal dolgoznak együtt. A zenekar hangzása a kezdeti instrumentális break és hiphop alapok után nyitott a vendégénekesek és -vokalisták felé, manapság pedig az állandó zenekarral az élőhangszeres, dzsesszes, szövegeikben pedig érzelmes hangulatot árasztanak.

A Herbaliser Jake Wherry és a Ollie Teeba több mint tizenéves projektje. A fiúk korai zenei étrendje a hatvanas évek kémfilmzenéjéből, mocskos funkokból, ablakremegtető hangerővel bömbölő hiphop-ból kristályosodott ki.

A The Remedies és a Blow Your Headphones című albumaik már az kilencvenes évek közepén helyet foglaltak a bólogatós zenék panteonjában. A Very Mercenary albumuk óta a Ninja Tune label kiemelkedő zenészeinek számítanak.

Pár éves kihagyásuk hátterében Ollie szinészi karrierje, valamint mindkettejük gyermekének születése állt. Tavaly újból stúdióba zárkóztak, melynek gyümölcse a decemberben a polcokra került Bongo Boom című kislemezük.

Az új lemez valamikor május végén jön ki, ebben az évben és jövőre is turnéznak világszerte, hogy 2009-re újra stúdióba vonulhassanak.

party.[origo].hu

The Herbaliser: The Missing Suitcase