Munkában a kóbor kiskutya

Vágólapra másolva!
A magyar Buksi Records csapata, úgy tűnik, nem aludt téli álmot: Reecoba, Cartridge és az Asa & Max páros tavasszal újabb megjelenésekkel gazdagította a nemzetközi elektronikus szcénát.
Vágólapra másolva!

Az Amato cég bukásával az egész angol elektronikus zenei piac megingott, a Buksi Records ezért úgy döntött, hogy terjesztőt vált, és rövid keresgélés után a Daredo ajánlata bizonyult a legjobbnak. A német cég terjeszti tehát a kiskutyusról elnevezett kiadó ötödik kiadványát - a soproni különítmény, Reecoba és Cartridge Typewriter című közös szerzeményét osztrák és német netrádiók is szívesen játsszák.

Reecoba, azaz Igor Do'urden egyébként az elmúlt hónapokban megegyezett a Lebensfreude Recordsszal, és április közepén boltokba került legújabb EP-je, So Easy címmel. A patinás német underground kiadó gondozásában megjelenő lemezre a saját számok mellett a német minimál egyik reprezentatív személyisége, Ruede Hagelstein is elkészítette saját átiratát a Terminal című számra.

A Buksi Records hatodik kiadványa Asa & Max Neon Lights című zenéjének két átiratát tartalmazza. A Neon Lights volt az első listás Buksi-megjelenés, ezért döntöttek egy remixkiadvány piacra dobása mellett.

A fővárosi producer, Skitish legjobb formáját hozza: remixe találékony, játékos minimál, fülpróbáló effektekkel, monoton zakatoló dobokkal, mégis egyfajta likvid beütéssel. ZRG átértelmezése techesebb darab, véget nem érő TB 303-as hangokkal teszi próbára a hallgatókat.

A második negyedévben a Buksi Records három kiadvánnyal jelentkezne. Skitish gyerekhanggal operáló minimálja, Reecoba EP-je és Asa & Max Codegen című szerzeményének három átirata szerepel a tervek között.

party.[origo].hu

Igor Do'urden: Not Straight