Új magyar elektrokiadó: Buksi Records

Vágólapra másolva!
Újabb magyar elektronikus zenei kiadó alakult, Buksi Records néven. Az egyre izmosodó hazai elektroszcéna friss megjelenéseit eztán dj Asa és Max, a volt hyperspace-es Igor Do'Urden, illetve dj Cartride labelje is megmutatja a közönségnek.
Vágólapra másolva!

"Nem nagyon volt itthon olyan kiadó eddig, mely ilyen intenzitással próbálta volna támogatni a minimáltechnót" - mondják az alapítók.

"Az első fél évünk kilincseléssel telt. Megpróbáltuk elérni legismertebb zenei szájtokat és letöltőhelyeket. A Beatporthoz például több neves producer és dj ajánlását kellett összeszednünk"- halljuk Puha Szabolcstó, vagyis dj Maxtól.

A következő hat megjelenés még biztos, hogy csak mp3-formátumban lesz elérhető, de később azért "klasszikus" lemezlovasokhoz méltóan bakelitben is gondolkodik a csapat.

Az alapítók szerint ki kell most használni, hogy a zenei elit figyelme egyre inkább Európa ezen része felé fordul, hiszen nagyon izgalmas új ötletek és előadók tűnnek föl ezen a környéken.

Az első kiadvány már áprilisban napvilágot látott. Rececoba Magic Mirror című EP-je volt a debütáló darab, majd nem sokkal később májusban Asa&Max Winter Love című maxija következett.

A kiadványok a világszerte megvásárolhatók, egyszerűen letölthetőek az ismertebb mp3-letöltőoldalakon, például a Beatporton, a Junodownloadson, a Trackitdownon. Reecoba második nyár eleji megjelenése volt a Buksi legutóbbi anyaga. A nyár sem csak lazulással telt: szeptember végén jelenik meg az alapítók Asa&Max Neon Lights című EP-je.

party.[origo].hu

Igor Do'urden: Not Straight