Zenészek párbajoznak, már nálunk is

Vágólapra másolva!
Két banda, kétfajta zenei stílus, két színpad és négy zenei feladat - röviden ez a Red Bull Musiclash. A párbaj több fordulóból, zenei megmérettetésből áll, ahol mind a két félnek élőben kell helytállnia. Elsőként a szegedi Sing Singben csap össze a Mystery Gang és a Balkan Fanatik, május 16-án.
Vágólapra másolva!

A rendezvény koncepciója, hogy mindig két olyan együttes párbajozik egymással, amelyek amúgy nemigen találkoznának egyazon zenei rendezvényen, hisz más stílust képviselnek. A dzsessz és a rap, a hiphop és a folk rock, vagy a death metal és a soul jeles képviselői állnak ki egymás ellen, és a sikeresebb nyeri meg a párviadalt.

Persze nem elég, ha csak a saját számaikat tudják jól előadni: egymás, illetve egy harmadik, mind a kettejüktől távol álló csapat ismert számát is sikeresen kell eljátszaniuk, saját stílusukban. A bandák szinte szó szerint farkasszemet kell nézzenek, mert egymással szemben felállított színpadokon lépnek fel, a rajongók pedig köztük foglalnak helyet.

A közönségnek ezúttal jóval több szerep jut, mint egy hagyományos koncerten. Egy "tapsométer" segítségével ugyanis ők döntenek arról, hogy az egyes feladatokat melyik banda hajtotta végre érdekesebben, izgalmasabban.

A rendezvény hazánkban még ismeretlen, de a világ számos országát már meghódította. Így Hollandia, Oroszország, Portugália, Belgium, Ausztrália, Chille, az Egyesült Államok és Peru közönsége előtt már többször is sikert aratott a különféle bandák összecsapása.

Magyarországon először Szegeden, a Sing Singben fog párbajozni 2008. május 16-án két igencsak eltérő egyéniségekből álló banda, jelesül a Balkán Fanatik és a Mystery Gang, vagyis az elektro-ethno és a garage rock legnevesebb hazai képviselői. Elsőként ők mérik össze zenei rátermettségüket, majd június 14-én, Budapesten a Supernem és a Barabás Lőrinc Ekletrik csaphat össze.

party.[origo].hu

Mystery Gang Rockabilly Trio: Woodoo Doll