Balkan Fanatik: Olyan, mint a Prodigy, csak kelet-európai

Vágólapra másolva!
Lepés Gábor, a Balkan Fanatik zenekar egyik tagja - mellesleg Ákos producertársa és a Megasztár hangmérnöke - "színes, szélesvásznú show-t" ígért a chatelőknek a pénteki koncertjükre. Megtudhattuk azt is, mi köze a farsangi falloszünnepségnek az electro-etnóhoz.
Vágólapra másolva!

Sziasztok! Itt a Balkan Fanatik zenekar! Szeretettel várjuk a kérdéseiteket!

Csáó! Honnan jött a nevetek, és pontosan milyen zenét játszotok? (Oi_cSaBa_Oi)
- A zenénk kelet-európai és balkáni népek zenéjéből táplálkozik, innen a Balkan elnevezés. A Fanatik pedig a mi fanatizmusunkat jelzi ezzel a zenével kapcsolatban.

A Balkán mint földrazi egység meghatározta névválasztásotokat? (érettgyönyörtF31)
- A térség zenei kultúrája van ránk hatással, és nem utolsósorban a Balkan Fanatik másik tagja, Jorgosz görög, tehát balkáni gyerek...

Nem túlzás azért az egymillió dollár egy dalért? (érettgyönyörtF31)
- Ha világsláger, akkor egyáltalán nem, de persze esetünkben csak tréfának jó :)

Hogyan "keveredett" közétek Jorgosz? Esetleg ő volt az ötletadó a zenekar alapításánál? (érettgyönyörtF31)
- Pontosan így történt, 2002-ben talált rám, hogy van egy egymillió dolláros dalötlete, beszállok-e a dologba :D. Ez volt a "fuckmen" című első slágerünk, amely egy görögországi kisváros, Tirnavosz farsangi falloszünnepségéről szól.

Milyen stílust képviseltek? (@Blood_sucker@)
- A stílusunk neve: electro-ethno. Olyan, mint a Prodigy, csak kelet-európai.

Lepe, melyik stílus áll közelebb hozzád, a Balkan Fanatiké, vagy Ákosé? Nagyon különböző a kettő, és mégis mindkettőt nagyon szeretem... :) (Multiplier)
- Én is mindkettőt nagyon szeretem, de jelenleg számomra a Balkán Fanatik egy új kísérletezési lehetőség, amelyben szabadabban megvalósíthatom önmagam.

A Balkan Fanatik-albumok melyik kiadó gondozásában jelennek meg? Viszonylag kevés a promó, pedig nagyon jó a zene. (Kópé)
- A debütáló lemez, amely a Balkan Fanatik nevet viseli, a Warner-Mton kiadásában jelent meg 2003-ban. A mostani, a Hungarikum, szerzői kiadásban látott napvilágot, a CLS terjeszti, és megrendelhető a www.balkanfanatik.com webshopjában. A promóról csak annyit, hogy az pénzbe kerül, sok pénzbe, és mivel nagyon kevés cédét vásároltok, és inkább másoltok, így nekünk sem marad a promóra...

Forrás: [origo]

Mennyire szenveditek meg a magyar lemezkiadás lassú és fájdalmas kimúlását? Arra gondolok, hogy ma 7500 eladott lemez már aranylemeznek számít. (karl boro)
- Ugyannyira, amennyire mindenki. Megszokásból, néhány fanatikus lemezvásárló örömére megjelentetjük az új lemezt, de most már szerzői kiadásban, a hanglemezkiadókat kihagyva. Hamarosan le lehet majd tölteni nem sokkal a bolti megjelenés után, és nemsokára már egy darab eladott cédé után is kioszthatjuk az aranylemezt magunknak, aztán már meg sem jelentetjük, csak magunknak zenélünk, és ha kíváncsiak lesztek ránk, akkor keresnetek kell az erdőben, hogy találjatok egy ilyen jó kis zenét, mint a miénk :D A jó kis letöltésekkel és kalózmásolásokkal hároméves alkotói munkát vesznek semmibe az illegális zeneélvezők.