Életben tartott ütemek

Vágólapra másolva!
Újabb minimál-dub-techno előadó live actje látható a Lick The Click! Special partysorozat keretében. A mai este vendége ezúttal a hardveres barkácsmester és szoftverkovács, Deadbeat lesz, a Monóban.
Vágólapra másolva!

A Deadbeat formáció mögött a valaha montreali, jelenleg Berlinben csavargó Scott Monteith áll, akinek 2000 óta sajátos aromájú minimaldub-elektronikáját olyan kiadók jelentették meg, mint a Cynosure, a ~scape, vagy a Wagon Repair.

Munkáit szinte kivétel nélkül pozitív kritikák fogadták az elektronikus zenei ipar vezető orgánumaiban; a közönség pedig többek közt a barcelonai Sonaron, a berlini Transmedialén és a montreali Muteken is kalaplevéve üdvözölte emberünket.

Scott 1999-től 2003 végéig a montreali Applied Acoustic Systemsnél dolgozva több híres szoftverszintetizátor fejlesztésében vett részt. Habár manapság egyértelműen zenei törekvéseire koncentrál, e múltbéli tapasztalatokat jelenleg is hasznosítja.

Deadbeat a mai napig szenvedélyesen molyol a zenekészítés élvonalbeli technológiai újításaival. Hivatalos műszaki junkie-ként hívták gyakorlatot tartani a 2007-es melbourne-i Red Bull Music Academyre, emellett rendszeresen publikál a Computer Music magazin oldalain.

Akár kaleidoszkóp-szerűen színes house-ról, akár technóról, esetleg digitális dancehallról vagy képtelenül masszív dubokról legyen szó, Scott Monteith megy a saját feje után, a nullák és egyesek bináris dzsungelében.

2008. április 11-én digitális machetéjével az Ó utcai Monóig vágja az utat, ahol a Lick the Click! Special keretében mutatja meg, hogyan kell - nevével ellentétben - életben tatrani azt az ütemet. A defibrillátornál Isu, Chrom és Crimson segédkezik majd, jegyek ezerötszázért a helyszínen válthatók.

party.[origo].hu

Deadbeat: Jeffers Egan