Lemezlovasságra adja fejét a professzor

Vágólapra másolva!
Digitális marketing és kommunikáció találkozóra kerül sor április 26. és 29. között. Az utolsó napon neves előadókkal és szakmai workshopokkal tarkított fesztivál zárórendezvényén az elektronikus zene egyik úttörője, a Kraftwerk egykori tagja, Karl Bartos lép fel dj-szettjével.
Vágólapra másolva!

Az április 29-ei konferenciára elsősorban a média, az internet és a digitális médiumok világában dolgozó szakembereket és a marketing területen dolgozó döntéshozókat várják a szervezők. A fesztivál négy napja alatt kihelyezett pavilon és köztéri kiállítás várja az érdeklődőket a Városháza téren, ahol megismerhetik és kipróbálhatják a digitális világ legújabb felfedezéseit.

A zárórendezvényre április 29-én, kedd este kerül sor a Vam Design Centerben, ahol a BrandFestival Digital és a Britmánia producere Karl Bartos exkluzív dj-estjét mutatja be. A Kraftwerk egykori tagja fél tizenegykor kezdi műsorát a Budapest Digital Party fő-előadójaként.

Karl Bartos klasszikus képzésű dobosként és billentyűsként a hetvenes évek közepén került a Kraftwerk zenekarába, majd húsz évig jelentős befolyással bírt a zenekar hangzására. Társszerzője olyan alapslágereknek, mint a The Robots, The Model vagy a Tour de France.

A Kraftwerkkel való szakítása után sem hagyott fel a zenéléssel, szerzőként és producerként olyan csapatok oldalán tűnt fel mint az OMD, az Electronic, a svéd The Mobile Homes, de készültek közös munkái a német Anthony Rotherrel és Deine Lakaiennel is, mostanában Audiovision nevű formációjával zenélget.

2003-as, eddigi egyetlen szólóalbuma, a Communication hangzása nagyban megegyezik a klasszikus Kraftwerk felállásának zenei- és szövegvilágával. Mostanában a professzor megszólítás dukál neki, hiszen a berlini képzőművészeti egyetemen tanároskodik.

A Király utcai Vam Design Centerben április 29-én Karl Bartos mellett Ran Slavin különleges audiovizuális performansza látható, akinek munkáiban a digitális és akusztikus zene, az experimentális film- és videóművészet különböző formái keverednek. Hazai részről az underground elektronikus tánczene két figurája, Cadik és Chrom lép fel, jegyek elővételben 3500, a helyszínen a rendezvény napján 3900 forintba kerülnek.

party.[origo].hu

Karl Bartos: I´m the message (élő, Optronica 2005, London)