Versengő szájhősök

Vágólapra másolva!
Idén áprilisban újra megrendezik, immáron negyedik alkalommal az It's Rite Országos Beatbox Battle-t, melyen a hazai szájdob legbátrabb jelentkezői mérik össze erejüket. A tét nem csekély, ugyanis az első helyezettnek kijáró súlyos pénznyereményen kívül a világ legjobbjaival is összemérheti tudását a későbbiekben.
Vágólapra másolva!

Az országos beatbox bajnokság most már rendszeres jelleggel megrendezett eseménynek számít, mint azt a hiphop.hu szerkesztője, és egyben a rendezvény egyik főszervezője, Soka elmondta a party.[origo].hu-nak. A tavalyi évben már húsz-harminc jelentkező volt, ami az ország méretéhez képest jelentősnek számít, és nagyon remélik, hogy idén is sok versenyző lesz.

A mostani beatbox battle igazából egy selejtező, ugyanis az áprilisi verseny legjobbja a Németországban megrendezett világbajnokságon is összemérheti tudását a többi szájmuzsikussal. Soka a verseny menetéről megjegyezte, hogy a jelentkezők között nem szükséges szűrést végezni, vagyis mindnyájan komoly és tehetséges beatboxolók.

Elsőként a versenyzőknek egy százhúsz másodperces produkciót kell előadniuk, majd a selejtező során a háromfős zsűri az első körben nyolc embert választ ki. Ők azután a negyeddöntőben úgynevezett battle, vagyis csata rendszerben mérkőznek meg egymással.

Ez a hiphopban megszokott versenyforma azt jelenti, hogy a beatboxereket párosítják erőrangsor szerint (az utolsó mindig az elsővel küzd, és így tovább). A párbajok során mindkét versenyzőnek kilencven másodperce lesz, hogy kiüsse a másik beatboxert.

A nevezéseket április 15-ig várják ezen a honlapon, a versenyre pedig a budapesti Merlin Színházban április 19-én, szombaton kerül sor. Az első helyezett kétszázötvenezer forint értékű készpénzt vihet haza, valamint megkapja az elsőnek járó arany Shure mikrofont.

Ezen kívül lehetőséget kap az elmúlt két év győztese, Revolution és Döme társaságában résztvenni a berlini világbajnokságon. A második helyezett mikrofonszettet nyer százezer forint ellenértékben, míg a legjobb show-műsornak számító produkciót is díjazzák.

party.[origo].hu

Human beatbox