Martin Scorsese Bob Marley-ról forgat

Vágólapra másolva!
Martin Scorsese újabb zenei legendáról készít filmet: az Oscar-díjas rendező most a reggea-ikonról, Bob Marley-ról készít dokumentumfilmet, a producer pedig a Marley fia, Ziggy lesz.
Vágólapra másolva!

Nemrég Scorsese Bob Dylan hatvanas évekbeli időszakát dolgozta föl a No Direction Home című művében. A Rolling Stones-ről szóló koncertfilmje, a Shine a Light pedig a berlini filmfesztiválon debütált csütörtökön.

Bob Marley 1981-ben halt meg rákban, mindössze harminchat éves volt, mégis máig ő a műfaj legmeghatározóbb előadója.

Még nem lehet tudni, hogy mi lesz a film címe, de az biztos, hogy a producer Marley fia, Ziggy lesz.

A filmet a tervek szerint 2010. február hatodikán mutatják be, az énekes születésének hatvanötödik évfordulóján.

Scorsese az utóbbi időkben fordult a zenei filmek felé, előtte olyan alkotások kerültek ki kezei közül, mint a Taxisofőr, a Dühöngő bika, a Krisztus utolsó megkísértése, a Nagymenők, a Kundun, a New York bandái, vagy az Aviátor.

A most éppen producerként feltűnő második leghíresebb Marley ebben a hónapban jelentette meg The Love Is My Religion című koncert-dvd-jét, mely az énekes eddigi legnagyobb, 2006-os turnéját dolgozza föl.

Bob tizenhárom gyermeke közül először Ziggy követte apját a szakmában, majd Damian is csatlakozott. Mostanra az egész família együtt őrködik az "ősapa" hagyatékán. Legutóbb például azt próbálták megakadályozni, hogy Bob dalait egy cég mobiltelefon-csengőhangként értékesítse.

party.[origo].hu

Ziggy eléggé hasonlít apjára