Bob Marley: az első engedélyezett remix

Vágólapra másolva!
Bob Marley nevével a mai napig szinte bármit el lehet adni, 1981-es halála óta számtalan válogatás, mixalbum és egyéb zenei anyag jelent meg a reggae énekes nevével. A most Magyarországon a Deep által forgalmazásba kerülő Roots, Rock, Remixed az első hivatalos Marley-lemez, amit a család is jóváhagyott.
Vágólapra másolva!

Bob Marley a mai napig a világ egyik legismertebb énekese-zenésze, 1981-es halálától függetlenül még mindig az egyik legjobban fogyó előadó. A most megjelent Roots, Rock, Remixed az első hivatalos Marley lemez a '99-es Chant Down Babylon óta, és az első olyan remixanyag, amihez a Marley család és az örökség gondozói jóváhagyásukat adták.

A klubközönség füléhez igazított lemezen olyan nevek ápolják és építik tovább Bob Marley és a Wailers reggae-örökségét, mint a Fort Knox Five, a Trio Elétrico, Jimpster, dj Spooky, Mark Rae vagy az Afrodisiac Sound System.

Chris Blackwell, aki Marley kiadója volt, azt mondta a produktumról, "a Roots, Rock, Remixed őrzi az eredeti Wailers-felvételek szellemét, de egyben remek dance-party-album is." Talán ezért is kaphatta meg a család jóváhagyását, tesszük mi hozzá.

A most megjelent album producere, David Hargi szerint nem készült eddig olyan mix, amely nem a tömegrknek szólt volna, akik csak azért vették meg, mert Marley neve kapcsolódott hozzá. Jeff Daniel, aki szintén producerként közreműködött, annyit mondott: "Megtiszteltetés volt ilyen jelentős zenékkel dolgozni, vigyáztunk arra, hogy ne gyalázzuk meg a legendát."

party.[origo].hu

Bob Marley: Is This Love