Hamis emlék és széttorzított vokálok

Vágólapra másolva!
A régi motorosoknak jó hír, hogy visszatér a Forma Tadre, de nem csak ennyi jut e hétre, hiszen érkezik az új Glodfrapp és Cesium_137 elindította végre remixversenyét. Az Ld50.hu aktuális hírei a dark és az industrial világából.
Vágólapra másolva!

Nyolc év hallgatás után visszatér Andreas Meyer önálló projektje, a Forma Tadre, méghozzá nem akármivel: egy tizenhárom számos LP-vel, amelynek címe The Music Of Erich Zann. Egy Lovecraft novellából táplálkozik a lemez, amely az úgynevezett Cutoff Series első darabja. Ez annyit tesz, hogy kizárólag digitális formában jelenik meg, január 19-én.

Már megjelent a korai, illetve ritka Assemblage 23-felvételekből válogató Early Rare & Unreleased. Tíz év munkásságából (1988-1998) szemezget az összesen tizennégy számot tartalmazó válogatás, amit összesen ezer példányban dobtak csak piacra.

Február 25-én jelenik meg az új Goldfrapp-nagylemez, a Seventh Tree, a Mute kiadásában. A mezei cédéformátumon kívül deluxe set, illetve bakelitverzióban kerül a lemezboltokba.

A felturbózott kiadás négy kártyát, posztert (hasonlóan a Supernature kibontható borítójához), szövegkönyvet (Alison reprodukált kézírásával), illetve egy DVD-t tartalmaz. Utóbbin egy werkfilm, valamint az A&E című szám klipje kapott helyett.

Seba Dolimont, a belga Side-Line magazin atyja, egészségi állapotára hivatkozva azonnali hatállyal beszüntette az újság kiadását. A Side-Line 1989-ben indult, angol nyelven, évente négyszer, hatezer példányban jelent meg. Összesen hatvan számot ért meg, legfőképp a dark, goth, electro-industrial színtér vezető lapja lett, 1999-től pedig a világhálón is megjelent.

Assemblage 23: naked (live Mexikó)

Cesium_137 végre elindította az Endure-remixversenyt. A remix-kit ezen a linken érhető el, az eredményt pedig e-mailen kell a bandának átlőni a [email protected] címre. Egy feladótól csak egy munkát fogadnak el.

A legjobb alkotás biztosan felkerül egy közeljövőben várható digitális kiadványra, illetve a banda két remixet fel fog tenni a saját Myspace-oldalára, sőt netrádiókon is "megpörgetik" majd.

Cesium_137

Az Extremo Ocidente felel egy korai Sol Invictus-anyag, a Killing Tide újrakiadásáért. Az eredetileg 1991-ben megjelent album új köntösben, bónuszokkal ellátva tér vissza, Lesley Malone fotóival együtt.

A lemezen többek között az In A Silent Place című szerzemény új verziója, valamint koncertfelvételek is hallhatók. A példányszám erősen limitált lesz: 888, kézzel számozott darabot gyártanak.

Forrás: [origo]

Január 25-én jelenik meg a Black Flames Recordstól az Infacted Recordingsig szárnyaló, tipikusan "harsh electro" projekt, a Retractor új albuma. Címe The False Memory, és mi mást is ígérhet, mint kemény ütemeket és széttorzított vokált. Ha minden igaz, Európában is fellép majd az elkövetkezendő hónapokban az amúgy floridai formáció.

Ld50.hu