Sokkoló lesz az új Goldfrapp

Vágólapra másolva!
Február végére ígéri az angol Goldfrapp negyedik albumát, a Seventh Tree című lemezt - a duó szerint a hangzás merőben más lesz mint az eddigiek. Olyannyira, hogy néhány rajongót akár sokkolhat is.
Vágólapra másolva!

A Goldfrapp negyedik albumát 2008 februárjára ígéri. A Seventh Tree dalait a kétfős csapat sommersetti stúdiójában vették föl. A Mute kiadónál megjelenő album a tervek szerint február 25-én jelenik meg a szigetországban. Arról, hogy hozzánk pontosan mikor jut el, egyelőre nem tudni.

A csapat így beszél az új anyagról: "Az új lemez néhány régi rajongó számára sokkoló lehet, hiszen a dalok már-már ellenpontjai az eddig megszokott Goldfrapp hangzásnak. Megpróbáltunk még inkább hatni az alapvető emberi érzékekre."

Az 1999-ben alakult angol Goldfrapp a hét évvel ezelőtti Felt Mountain című, Ennio Morriconénak ajánlott lemezével robbant be a köztudatba. A névadó Allison Goldfrapp énekesnő dolgozott Brian Ferryvel, Peter Gabriellel, sőt az Orbitallal is.

A duó másik tagjával, a filmzeneszerző, Will Gregoryval egy demofelvételen tallálkozott. A komponista le is csapott az énekesnőre, és szinte azonnal elkezdtek együtt dolgozni. 1999-ben írtak alá szerződést kiadójukkal, a Mute-tal.

2003 szeptemberében készítettek egy remixet Marilyn Manson This Is the New Shit dalához, melyről a szerző csak annyit nyilatkozott: "Idáig a legkreatívabb remix, amit valaha is a számomra készítettek."

Goldfrapp vs. ZZ Top

A Goldfapp tehát nem csak a kellemes elszálló lélekzenéket tudja, képes felizzítani a tánceteret is, így könnyen elképzelhető, hogy tényleg sokkoló lesz a Seventh Tree.

party.[origo].hu