Ugandában is meg kell küzdeni a közönségért

Vágólapra másolva!
Mint arról már többször beszámoltunk Ugandában is elindult a zenei mozgás, kecskeverseny helyett már Trance Nite-ok vannak, és a reggae-üzlet is szárnyal. Most egy afrikai portál szerint már annyira beindult a popipar, hogy hiába játszanak hasonló stílusban az előadók, mégis más a rajongótáboruk.
Vágólapra másolva!

Hiába szóltak még nyár végén arról a cikkek, hogy Ugandát is meghódította az elektronikus zene, mégiscsak a reggae és helyi verziói a sikerműfajok.

Pedig ebben a hónapban tartják az ország egyik legnagyobb partyját, ahol húsz ökröt, nyolcvan kecskét és rengeteg baromfit vágnak le a szervezők a buli kedvéért. Lesz bungee-jumping, lovaglás, quad, rafting, kajak és természetesen diszkó is.

Egy helyi producer Joe Tabula - feltalálva a spanyol viaszt - azt mondja, hogy a rajongók azokat az előadókat szeretik, akiknek életformájával a legjobban tudnak azonosulni.

Az ultimate-sztárnak tartott, családapa típusú Ragga Dee-ről azt mondja, talán ő az egyetlen, akit szélesebb réteg szeret. Nagy versenytársának a szingli életformát megtestesítő, jóval fiatalabb Peter Miles számít.

Persze a helyi előadók között is van, aki a legősibb, és az alapvető ösztönökre ható módon ragadja meg közönségét. Juliana Kanyomozi szexi megjelenéssel, itt-ott villantott szabad bőrfelüllettekkel vonzza a rajongók szemét, amellett, hogy remek énekesnő is.

Bobi Wine a helyi rosszfiú, aki a legalsóbb néprétegek kedvence, ő az, aki a szlenget, az utcalétet, a gettó stílust személyesíti meg.

Hiába a popipar elől nem menekülhet senki. Nemrégiben a British Council is szervezett egy Bring The Noise nevű partyt Ugandában, ezzel is elősegítve az egykori gyarmat és az "anyaország" kulturális kapcsolatát.

Bobi Wine feat. FBC: Bam-Bam

Az egynapos fesztiválon angol és helyi sztárok léptek fel, de az esemény előtt egy ugandai zenészekből álló különítmény ellátogathatott Londonba megismerkedni a helyi zenei világgal. Ragga Dee, akkor azt nyilatkozta, hogy az ott szerzett élmények hozzájárultak személyes fejlődésükhöz is.

party.[origo].hu