Mondd meg, kik a legjobb magyar rapperek!

Vágólapra másolva!
A Hiphop.hu új zenei díjat hoz létre, melynek sajátossága, hogy a jelöltek listáját is a fórumozók állítják össze, így nagy valószínűséggel tényleg a legnépszerűbbek kerülnek kis győztesen, és vehetik át a Zenedíj 07-et. Jelölni a hét végéig lehet.
Vágólapra másolva!

- Azért kértük a fórumozókat, hogy ők küldjék a jelöltek nevét, nehogy kihagyjunk valakit, hiszen azt szeretnénk, hogy ez a díj tényleg azt mutassa meg: kit tart a legjobbnak a magyar közönség az adott kategóriában"- mondja Soka Ákos, a portál szerkesztője.

Hozzátette, szeretnének végre egy olyan zenei díjat létrehozni, amit a közönség is magának érez, mert a nagy zenei "szobrocskaosztókat" általában körüllengi a bundagyanú. - Itt ez nem így lesz - ígéri a szervező.

A kategóriánként a legtöbb szavazatot kapott öt helyezett közül már egy zsűri fogja kiválasztani a kategórianyertest, ám ez a testület ötvenegy tagból áll, ezzel kiküszöbölve, hogy esetleg a személyes kapcsolatok döntsenek.

Soka azt mondja, bizonyára be fognak kerülni az utolsó körökbe is kisebb, csak helyi szinten ismert csapatok és a hazai szcéna nagyjai is. A hiphop már csak ilyen: sokaknak lehet egyszerre kedvence egy pár ember által ismert underground banda, és valamelyik zenecsatornán is mozgó sztár.

A legjobbaknak járó díj mibenléte egyelőre titok, csak annyit tudni, hogy jelképes "trófea", hiszen a győzelemmel nem jár anyagi elismerés.

Egy hiphopverseny

Itt a megfelelő alkalom, hogyha valaki már unja, hogy mindig ugyanazok viszik el az elsőnek járó kitüntetést, most bedobja a saját jelöltjét. A teendő csupán annyi, hogy a [email protected] e-mail címre elküldjük az illető(k) nevét. (A kategóriákat itt lehet megnézni.)

November 18-ig tart a jelölési időszak, utána indul a szavazás, amely december 9-ig tart. A szavazatok alapján felállított rangsor első öt helyezettje jut tovább a következő körbe, ahol az említett ötvenegy tagú zsűri szavaz. Az díjátadás december 29-én lesz, az It's Rite! HipHop Gálán, a Petőfi Csarnokban.

party.[origo].hu