Depresszió és öngyilkosság a nappaliban

Vágólapra másolva!
A hírek szerint februártól már dvd-n is "élvezhetjük" a Joy Divison zenekar történetét és az énekes Ian Curtis halálát feldolgozó Control című filmet.
Vágólapra másolva!

A tervezettek szerint február 11-én jelenik meg Angliában a Joy Divison zenekar történetét feldolgozó Control című film dvd-változata.

Természetesen a rendező Anton Corbijn, nemcsak a zenekarral fogalakozik, hiszen az énekes Ian Curtis öngyilkossága legalább annyira központi témája a filmnek.

Corbijn az énekesre vonatkozó részeket Deborah Curtis memoárja alapján forgatta le. A kritikusok azt mondják, az alkotás nemcsak zenetörténelmi fontosságú, hanem egy remek mozi is.

A Joy Division az angol punkhullám után kezdte meg működését, minimalista zenével és sötét hangulatokkal.

1980 májusában, két nappal azelőtt, hogy a zenekarnak el kellett volna utaznia amerikai turnéjára, Ian Curtis énekes öngyilkosságot követett el macclesfieldi otthonába, felakasztotta magát a konyhában.

Ian öngyilkosságának okai között közrejátszhatott a depresszió az epilepsziája miatt, a gyógyszerek, amiket szedett, felbomlott házassága vagy az aggódás az amerikai turné miatt. A zenekar többi tagja később megalakította a New Order néven világhíressé vált zenekart.

Anton Corbijn Controlja Cannes-ban debütált, akkor arról szóltak a hírek, hogy ismét kiadják a Joy Division egyik legismertebb számát, a Love Will Tear Us Apartot is. Tudomásunk szerint ez nem történt még meg.

party.origo.hu

Love Will Tear Us Apart