Vágólapra másolva!
Anton Corbijn Cannes-ban bemutatott, Control című filmje első sorban a Joy Division énekese, Ian Curtis rövid életét követte nyomon - a hírek szerint azonban elkészült egy, az egész csapat történetét feldolgozó alkotás.
Vágólapra másolva!

A Joy Division zenekar munkásságát is részletesen taglaló filmet mutatnak be a jövő hónapban a Torontói Filmfesztiválon- olvasható külföldi zenei portálokon. A Joy Division címet viselő dokumentumfilmben, amelyet társíróként a korábban a Radioheaddel is dolgozó Grant Gee jegyez, helyet kapnak az utódzenekar, a New Order tagjai is.

Arról is szólnak hírek, hogy a premierrel egy időben ismét kiadják a Joy Division egyik legismertebb számát, a Love Will Tear Us Apartot is. A májusi, Cannes-i filmfesztiválon bemutatott Control világpremierje egyébként októberben várható.

1980 májusában, két nappal azelőtt, hogy a Joy Divisionnek el kellett volna utaznia amerikai turnéjára, Ian Curtis énekes öngyilkosságot követett el. Hazament macclesfieldi otthonába, megnézte a Stroszeket (Werner Herzog filmje), meghallgatta Iggy Pop Idiot című albumát, majd felakasztotta magát a konyhában.

Ian öngyilkosságának okai között közrejátszhatott a depresszió az epilepsziája miatt, a gyógyszerek, amiket szedett, felbomlott házassága vagy az aggódás az amerikai turné miatt. A zenekar többi tagja később megalakította a New Order néven világhíressé vált zenekart.

Love Will Tear Us Apart

party.[origo].hu