A legnépszerűbb brit zenekar a Chemical Brothers

Vágólapra másolva!
A valaha is tartott legnagyobb koncertjére készül a Chemichal Brothers Londonban. Az Olympiában már tíz éve nem rendeztek koncertet, mert senki nem volt képes megtölteni. Most azonban akkora népszerűségnek örvendenek, hogy ez nem lesz gond nekik.
Vágólapra másolva!

Az Olympia Grand Hall akkora, hogy 1992-ben karrierje csúcspontján lévő The Cure zenekar tudta megtölteni utoljára. Most a Chemical Brothers annyira népszerű Angliában, hogy egykönnyen menni fog nekik, vélik a szakértők.

Bár a csapat honlapján még nem szerepel a pontos koncertdátum, de valószínűleg a következő év elején tartják majd a megabulit, hiszen a jegyeket december 18-tól kezdik árulni.

Tomnak és Ednek igencsak bejött ez az év, hiszen kétszeres Grammy-jelöltek lettek, a legjobb dance-csapat és a legjobb elektroalbum kategóriában. Nemrégiben adtak egy hatalmas koncertet a Trafalgar téren, és nyáron Glastonburryben is megőrültek értük. Bennünk pedig az idei szigetes party nem múlt egy nyomtalanul.

A duó egyébként is jól áll már Grammy-díjakból, hiszen vittek egyet haza a Block Rockin' Beats-ért, a Galvanize-ért és a Push the Button-ért is.

Azt, hogy most is visznek-e haza, nem tudjuk, de idén megjelent hatodik lemezükön a We Are the Night-on szereplő, rapbetéttel ékített The Salmon Dance-t már a megjelenéskor is slágergyanúsnak találták a kritikusok, így sokan nagy esélyesnek tartják kategóriájukban. Az új album öt héten keresztül vezette az angol eladási listákat.

Salmon Dance

Az lemezen olyan közreműködők kaptak helyet, mint Midlake, Klaxons, Willy Mason folkénekes, Ali Love és Fatlip - ők külön is megérdemelnének egy-egy díjat.

party.[origo].hu