Pokollá válik a Hajógyári-sziget

Vágólapra másolva!
A Therapy Session partysorozatot 2003-ban indította útjára a drum'n'bass-berkekben népszerű házaspár, Dylan és Robyn Chaos. Összekötötték a horrorfilmek, a szadomazo fétisbulik, az extrém zenék és a feketehumor iránti rajongását a drum'n'bass-szel. Nálunk november tizedikén, szombaton jelennek meg másodszor, mégpedig a Hajógyári-szigeten.
Vágólapra másolva!

A Therapy Sessions a fő hangzását a darkstep adja, ami a drum'n'bass extrém és kompromisszummentesnek megnyilvánulása - a stílus nevét itthon fordítják "mészárbéz"-nek is. Az a fajta zene, melyre nagymértékben hatott az indusztriál, a kemény techno és deathmetál, illetve más embert próbáló hangzások. Agyontorzított hangok, sikolyok, durván dörgő dobok adják meg az alaphangulatot.

A házaspár egyesítette erőit a stílus másik alapítóatyjával, Technical Itch-csel, és összehozták a Freak, Obscene, Technical Freaks kiadókat, melyek mellett tovább működött a Tech Itch és a Penetration is. A hármas maga köré gyűjtötte a hasonlóképp eszement zenéket készítő producereket a világ minden tájáról.

Így csatlakozott az "őrültek szektájához" az amerikai Evol Intent és SPL, a legendás német Panacea és a Current Value, az ukrán-holland csodagyerek Limewax, a britek közül Audio, B-Key, a Vicious Circle, vagy nemrégiben a jelenleg Észtországban tanyázó Raiden vezette Offkey Recordings legénysége, köztük Temper D, a Prode és Propaganda.

Az extrém zene a hozzá stílusban is megfelelő partykat kívánt, így hát a pár(os) kissé újraértelmezte a hagyományos díszleteket. Pirotechnika és más különleges látványelemek adják a sötét oldal hangulatát. A hírek szerint az ős, a londoni Therapy-partykra külföldről is szép számmal érkeztek a darkstep rajongói. Az érdeklődés olyannyira nagy, hogy a Therapy utazó cirkusszá vált és lassan az egész világot bejárta.

Forrás: [origo]
Egy Therapy Session buli

Idén márciusban Budapesten is tiszetletüket tették. Akkor Technical Itch, Limewax, SPL és Robyn Chaos kergette őrületbe a magyar rajongókat, miközben óriáskivetítőkön az Urbanizer vj-csapat külön erre a bulira készített vérfagyasztó vetítést. A partyzók között pedig tűztáncosok és illuzionisták vegyültek.

A második felvonást november tizedikén Budapest legnagyobb és egyben legjobb hangrendszerrel rendelkező klubjában, az Events Hallban tartják, megpróbálva túlszárnyalni a tavaszi bulit. A fellépők, vagyis a The Panacea, az Evol Intent és Audio minden bizonnyal kitesz majd magáért.

Terápia Szentpéterváron

party.[origo].hu