Bárki használhatja Mobyt

Vágólapra másolva!
Moby, a harcos környezetvédő, buddhista, pánikbeteg - és nem utolsósorban zenei zseni - felajánlotta hetven kiadatlan felvételét független filmekhez. A nonprofit alkotásokat készítők ingyen használhatják a művész számait.
Vágólapra másolva!

Moby egykoron filmes tanulmányokat is folytatott, valószínűleg akkori nehézségei hozzájárultak ahhoz, hogy most felajánlotta hetven kiadatlan dalát a független filmeseknek.

A zenész honlapján "Moby Gratis" néven futó trackeket azért kínálta fel ingyen, mert sok filmkészítő panaszkodott, hogy nagyon költséges a zenék használati jogait megszerezni. Ha a hanganyag sem kecsegtet eladható dalokkal, akkor a forgalmazók nem veszik őket komolyan - panaszkodnak a filmesek.

"Barátaim mesélték, hogy vissza sem hívják őket a producerirodák és kiadók, így esélyük sincs, hogy legális módon használhassanak fel jó zenéket" - mondta Moby. Megjegyezte, fiatal korában szeretett volna filmzenéket írni, de néhány után alábbhagyott a lelkesedése.

Több helyen is elmondta, maga már nem szereti az ilyen munkákat, hiszen a stúdióban csak magának kell megfelelnie, a filmszakmában pedig a rendező elképzeléseit is figyelembe kell vennie. Márpedig frusztráltnak érzi magát, ha beleszólnak abba, amit csinál.

Moby: Honey

party.[origo].hu