Vágólapra másolva!
Orvosi vizsgálatnak vetette alá magát Moby, hogy kiderüljön, mi okozza pánikrohamait. A producer részt vett egy amerikai kutatásban, mely arra kereste a választ, milyen összefüggés van a levegő széndioxid-koncentrációja és a rohamok között.
Vágólapra másolva!

A vizsgálatok kimutatták, hogy szoros kapcsolat van a levegő széndioxid-tartalma és a pánikrohamok előfordulása között.

Moby blogjában azt írta: "Mint sok más velem egy cípőben járó pánikbeteg, én is rohamoktól szenvedek. Egy több évvel ezelőtt kezdődött kutatásban én is részt vettem a Columbia Egyetemen. Az elvégzett vizsgálatoknak most lett meg az eredménye. A felmérésből elég nyilvánvalóan kiderül, hogy a levegő magas széndioxid-tartalma kiválthatja a rohamokat."

Moby társadalmi érzékenységét ismerve, nem is meglepő, hogy egyből arra a következtetésre jutott, hogy a levegőszennyezéssel növekedésével egyre többen fognak pánikbetegségben szenvedni, és ez további társadalmi problémákat is magával hordozhat.

A producer következtetéseit azonban a tudósok nem igazolták. Sajnos arra nézve nem került napvilágra információ, hogy Moby készül-e, tőle egyáltalán nem meglepő módon, valamely formában kiállni a légszennyezettség csökkentése mellett.

Natural Blues

party.[origo].hu