Szólóban a De-Phazz énekesnője

Vágólapra másolva!
A kortárs német jazz egyik legfontosabb hangjának kikiáltott, libériai apától és német anyától származó Pat Appleton első szólólemezével jelentkezik. Itthon a Deep forgalmazásában kerül piacra a What's Next?.
Vágólapra másolva!

Az énekesnő a De-Phazz révén alapozta meg hírnevét, ahova még 1998-ban csatlakozott, és a mai napig vezető vokalistája a német formációnak.

A jazz különböző formáit felvonultató, és popos gyöngyszemeket is tartalmazó albumához a magyar zenészekkel rendszeresen fellépő Appleton segítségül hívta a szerteágazó európai nujazz zenészeket Rómától Koppenhágáig, de természetesen a De-Phazz brigád is szállított alapanyagot.

A What's Next? executive producere pedig az a Chris Zippel, aki már régóta a Pet Shop Boys alkotótársaként működik.

Pat Appleton 1999-ben vált ismerté, amikor feltűnt a De-Phazz második lemezén. Pat hangját hol élesen gyermekiesnek, hol dívásan búgónak tartják és divatosan a lounge (egyik) első számú dívája címet is birtokolja.

A címadó dal a What's Next már maga mögött hagyja a lounge stílust és új zenei megoldásokkal próbálja átértelmezni a stílust.

Máshol lassú, borongós dallamokkal foglalja össze a modern kori szerelem témakörét.

Zenéjében néhol iszonyat energiákkal bújnak elő, máshol pedig szomorú melankóliával meséli el élettörténetét és a konklúziókat.

party.[origo].hu