A walesi diákok az iskolában dj-nek tanulnak

Vágólapra másolva!
Egy walesi városban a fiataloknak lehetőséget biztosítanak arra, hogy iskolai keretek között tanuljanak meg mindent, amit egy dj-nek tudnia kell. Ráadásul a mixelésen kívül a diákok azt is megtudják, hogyan indíthatnak el és működtethetnek egy sikeres klubot. A Housemusic.hu cikke.
Vágólapra másolva!

Elképzelhető, hogy a jövő dj-i már nem névtelen klubokból kerülnek ki, hanem egyenesen az iskolapadból, aztán saját jólmenő klubjukból indulnak a világhír felé.

A walesi Swansea önkormányzata a vadonatúj tantárggyal azokat a diákokat célozza meg, akik a hagyományos iskolai kereteken kívül is szívesen keresik a kihívásokat.

A Swansea-ben lévő Escape Nightclub vállalta magára az oktatást, de a tananyag alakításába a diákok is beleszólhatnak. Öt-hat nebuló kezdi meg első körben a kurzust.

Az iskola egyik képviselője szerint nemcsak azt tudhatják meg a fiatalok, hogyan lehet valaki szupersztár-dj, hanem megismerkednek a partyszervezés üzleti oldalával is.

Az oktatás végére még az egészségvédelemről, a zajártalomról és a pénzügyi kérdésekről is mindent tudnak majd a diákok - állítják az oktatók.

Rhodri John, az Escape promóciós menedzsere elmondta: a kezdeményezéssel az a céljuk, hogy az elektronikus zene iránt érzett elkötelezettségüket megoszthassák a közösség többi tagjával is. Ezt ezúttal azonban kivételesen nem lemezek pörgetésével, hanem oktatással teszik.

Az iskola képviselői úgy vélik: fontos, hogy haladjanak a korral. Mindenkinek más-más igényei vannak az iskolával kapcsolatban, ettől a próbálkozástól pedig azt remélik, sokaknak elnyeri a tetszését.

Azok a diákok, akik felveszik a dj-zést tantárgyként, emellett természetesen ugyanúgy tanulnak majd például matekot vagy angolt, mint a többiek, csak a lemezlovas-szakképesítést is megkapják.

Housemusic.hu

Érdemes a lehető legkorábban kezdeni