Pergő mássalhangzók: Lengyel Együttesek Szemléje

Vágólapra másolva!
Szép a magyar nyelv remekül lehet nyelvtörőket és rappeket írni, és valószínűleg ez lengyelül sincs másként. Jövő héten szerdán összehasonlítható lesz mindez, hiszen Lengyel Együttesek Szemléje (LESZ) lesz. Fisz Emade Tworzywo mutatja meg milyen a szláv hiphop. A fűszeres hazait pedig Akkezdett Phiaitól kapjuk. A hiphop.hu cikke.
Vágólapra másolva!

Szeptember 26-án szerdán az A38-on tartják a magyar-lengyel hiphop csúcstalálkozót, hiszen a KéM Csoportnak köszöntően a Lengyel Együttesek Szemléje keretében érkezik Fisz Emade Tworzywo.

A lengyel hiphopszíntér központi figurájának tartott Fisz kemény odamondogatása nagy népszerűséget szerzett neki hazájában.

A sodró beszédű mc szoros munkakapcsolatban áll Emadéval, az elektronikus kütyük zsenijével, aki lemezeinek producere is.

Tempós és okos hiphop, finom dzsesszekkel, 70-es évekbeli soulokkal megtámogatva lengyelül.

Ráaádsul szinte napra pontosan egy éve jártak itt koncertzenekarukkal a Tworzywo Sztuczne-nel az Én városom (Varsó) fesztiválsosrozat keretében.

Akkezdett Phiai, Saiid és Újonc'99-ben kezdett el együtt dolgozni, első lemezük 2004-ben jelent meg a Wacuum Airs gondozásában.

A közönségsiker mellett besöpörtek egy Filmszmelés díjat is Császi Ádám és Tóth Zoltán Gábor kisfilmjéhez, az 1 hét-hez készített zenéjükért.

Hiphop.hu


Tworzywo: Bla Bla Bla