A Cinetrip-főnök megint perelné a Szigetet

Vágólapra másolva!
Tovább folytatódik a Cinetrip és a Sziget Kft. közti csata. A Cinetrip vezetője, Laki L. László közleménye szerint azért perelné a Szigetet, mert az általa levédetett Meduza néven alakítottak ki egy éve új helyszínt, és idén ráadásul szerinte kritikán aluli volt ott a program is. A Sziget nem szeretne az - úgymond - "mocskolódásba" beszállni.
Vágólapra másolva!

"Sajnálattal vettük tudomásul, hogy a Sziget Fesztivál szervezői, a jól bejáratott Cinetrip know-how-ját jogosulatlanul és megtévesztően felhasználva az idén is programhelyszínt állítottak fel Meduza néven a Sziget 2007 fesztiválon. A Meduza helyszín nívója ebben az évben is gyalázatosra sikeredett- állítja az MTI szerint L. Laki László. A Sziget Menedzserirodával két éve folyik a vita a Medúza név használatáról. Laki szerint a Sziget Fesztivál rendezői több ízben hivatkoztak arra, hogy a Meduza mögött a Cinetrip szervezői állnak.

A partyszervező azt állítja, hogy a Cinetrip és a Meduza védjegy is általa lett bejegyezve a Szabadalmi Hivatalnál, s ezzel a Sziget már két éve jogtalanul visszaél. L. Laki László jogorvoslatért fordulna bírósághoz. Mint arról egy éve beszámoltunk, már tavaly is perrel fenyegette a Sziget szervezőit. Kérdésünkre, hogy akkor miért nem tett jogi lépéseket, azt mondta, az ügyvédeihez csak most érkezett be az összes megfelelő papír. Hozzátette: folyamatosan próbált egyeztetni a fesztivál szervezőivel, hogy elkerüljék ezt a lépést. Laki sajnálja, hogy a Sziget nem érti meg: a szellemi értéket tiszteletben kéne tartani, hiszen ők is abból élnek.

A Sziget sajtóirodája úgy reagált, nem kívánnak belekezdeni a mocskolódásba a Cinetrippel. Szerintük Laki állításai őt minősítik - arra hivatkoznak, hogy 2005 óta megszűnt az együttműködés közöttük. Ráadásul azt állítják, hogy Lakinak több mint öt éve többmilliós tartozása van a Sziget felé. Arra a vádra, hogy a fogyasztók felé szándékosan összemosnák a Cinetrip szervezőit a mostani Meduza helyszínnel, a szigetesek annyit válaszoltak: nem áll érdekükben, hogy az ő nevük bármilyen formában összekapcsolódjon egy hitelét vesztett szervezőével.

Balogh Zsombor