Erotikus graffiti a drum'n'bass pápájától

Vágólapra másolva!
Saját kiállítása lesz szeptemberben Goldie-nak, a legendás Metalheadz kiadó alapítójának Londonban. A Love Over Gold névre keresztelt tárlat képeit a londoni prostituáltak ihlették.
Vágólapra másolva!

Kevesen tudják, hogy a drum'n'bass egyik "feltalálója", a mindenki által Goldie néven ismert Clifford Price produceri, lemezlovasi, továbbá filmszínészi munkássága mellett a képzőművészetbe is aktívan beleártotta magát. Erről ad bizonyságot szeptember 7. és 29. között, a londoni Leonard Street Galleryben, ahol mintegy harminc alkotását állítják ki.

A nyolcvanas évek elején, amikor a graffiti messze nem volt még olyan elismert streetart-ágazat, mint most, Goldie sokat forgatta a festékszórót. "Annak idején festettem vonatokat New Yorkban, úgyhogy nekem senki sem tud újat mondani ebben a témában" - idézte fel egy minapi nyilatkozatában a hőskorszakot.

Hogy manapság mások is megismerhessék erről az oldaláról, festett egy sor, jobbára félmeztelen nőkről mintázott képet. Londonban az utcalányok, hogy elkerüljék a rendőrség zaklatását, nem az utcán álldogálnak, hanem telefonfülkékben hagyják képes névjegyeiket. Goldie-t ezen kártyák jellemző pózai ihlették meg: a modelleket meghökkentő környezetbe helyezve festette meg.

Nemrég egyébként még úgy lehetett tudni, hogy a dj-producer lassan visszavonulását fontolgatja a tört ütemek világából, de úgy tűnik, talán mégsem teszi: a friss pletykák szerint több helyi klubbal is tárgyal, hogy saját este(ke)t szervezzen.

Goldie: Temper Temper