Ünnepelj velünk! - május a Merlinben

Vágólapra másolva!
Májusban is sokszínű, szívet-fület melengető programokkal kényeztet minket a Merlin. Lesz minden, ami megmozgathatja a fantáziát és az elgémberedett lábakat: Kate Boss, Chris Carter, Wiggle és a saját születésnapunk.
Vágólapra másolva!

Május 11-én, pénteken nemzetközi dj-találkozó lesz a Gerlóczy utcában. Az elektrodiszkó Berlin-Prága-Budapest tengelyének válogatott előadói teszik tiszteletüket: Kate Boss (Berlin Hilton; D), =DAMIAN= (Heartbeats; CZ), Brandon (Gumipop), TMX vs Fullstereo (Kollektíva) és Popbitch.

Másnap a házibuli folytatódik, Crimson, Crom és Isu a Lick The Click! sorozat rezidensei AME-t (Innervisions,Sonar Kollektiv; D) hívták, ugyan tekergetné kicsit a magyar közönség fejét. A buli természetesen a minimal-tech-house jegyében telik majd.

Május 18-án lesz - kár volna tagadni - a hónap csúcspontja: a Party.[origo].hu 3. születésnapi bulija. A nagyteremben fellép a triphopot játszó Punjab Kabab House, majd Zagar koncertje és a Pips:lab teljes értékű zenei aláfestéssel előadott félórás vizuális produkciója következik. Reggelig dj Hifi Nyuszi (Tilos/Diszkóvágás), Beta (Chi/AAD/Hairy) és a ceremóniamesterként is működő Oyle (Party.[origo].hu) tartja mozgásban a vendégeket. Az előtérben eközben Áfonya és Garbo ügyködik.

Egy napra rá, szombaton azokra gondolnak a szervezők, akik nem csak átmozgató edzések reményében járnak partykra, hanem a vj-k játéka mellett egyéb látványosságra is vágynak. Ezen az estén lesz a Hypnosis Bábszínház ősbemutatója, ahol a Hypnosis kabalafigurái életre kelnek, és még Holdra is szállnak. A figurák magyar hangja: Psure és Ekaros muzsikája. Azért fellép még Chris Carter (Record Records; UK), Fine Cut Bodies Chi), Grasshop (Hypnosis), Psure (Hypnosis/Title Fight), az előtérben meg Soulrise (Mustbeat) és Jinx (Hypnosis).

A hónap utolsó péntekjén a Merlin újra szeletelni hív, március után második alkalommal kerül sor a House Renegades partyra, United Colors of House / Wiggle Night címen. Az első buli jó hangulatának felidézéséről Beta (Hairy/UCH), Erká (UCH), Marvin (UCH) mellett Terry Francis & Nathan Coles (Fabric;UK) gondoskodik.

Utóbbi két úriember évek óta együtt tevékenykedő, összeszokott páros. Legutóbbi munkájukat, ahol a house főcsapása mentén minimaltól a deepig szabadon kalandoznak, mindvégig erőteljes basszussal megtámogatva, már egy névvel (Wiggle) jelentették meg. Az általuk jegyzett Fabric 28 mixből kiindulva megrázó élményben lesz részük a május 25-én a Merlinbe látogatóknak.