Színek, fények, árnyak - kiállítás és party a Teátrumban

Vágólapra másolva!
Partyk címmel fotókiállítás nyílik november hetedikén a Jövő Háza Teátrum Piros-Fekete Fogadójában. A tárlat megnyitója után valódi party is lesz: dj Dork zenél hajnalig, a belépés pedig teljesen ingyenes. Szilágyi Lenke budapesti, moszkvai és berlini klubokban készített képei a művésznőtől megszokott fekete-fehér helyett ezúttal színesben adják vissza a vibráló partyhangulatot.
Vágólapra másolva!

Szilágyi Lenke legújabb kiállításának anyaga évek óta gyűlik. A művésznőtől eddig megszokott fekete-fehérben fotózott életképeket ezúttal a lehető legszínesebb kavalkád váltja föl.

A változtatás oka persze a témaválasztás maga: a partyk világa, a különleges megvilágítások, a villódzó színes fények és árnyak ihlették.

A technika is új, ez az első sorozat, amely digitális fényképezőgéppel készült. "A téma már korábban is érdekelt, de csak most találtam meg hozzá a technikát" - meséli Szilágyi Lenke.

"Eleinte próbálkoztam a filmre fotózással is partykon, de egyszerűen soha nem sikerült visszaadni azt, amit szerettem volna: az állandóan változó képet.

A digitális fotózás másik nagy előnye ráadásul, hogy azonnal vissza lehet nézni a képeket; és a színek is sokkal jobban tetszenek így."

A fotóművész (aki egyébként a Dorkandkozma-féle fényfestmények rendszeres fotósa is) először csak véletlenül keveredett el néhány partyra, mostanra viszont már tudatosan járja az érdekesebb rendezvényeket és klubokat fényképezőgépével.

Először három évvel ezelőtt, 2003-ban indult a Sziget Fesztiválra digitális gépével, az ott készített fotók az első darabjai a képsorozatnak, melyből mostanra gyűlt össze egy kiállításnyi anyag.

A fotók között vannak moszkvai és berlini bulikban készült képek is, a hazai helyszínek között pedig ott van a Rudas fürdőbeli Cinetrip, a hármashatárhegyi Illegálparty, illetve a pesti underground-klubok színe-java: a Tűzraktér, a Mono, de az Inside is.

A Jövő Házának Piros-Fekete Fogadójában november hetedikén, kedden este nyolctól kezdődik a kiállítás, a megnyitó utáni partyn pedig dj Dork zenél hajnalig - a belépés ingyenes.

HZs

Fotó: Szilágyi Lenke
Fotó: Szilágyi Lenke