Ég és föld alatt - hétvégi partyajánló

Vágólapra másolva!
A hétvégén nyit szezont a Süss Fel Nap, míg a Tűzraktér nyarat búcsúztat és a Szociál is föléled egy hét után. A Mokkában vj-k versenyeznek, majd dj Kasra hoz drum'n'basst az Egyesült Királyságból. Szombat este aztán érdemes a Hármashatárhegyre menni, akár szeletelni, akár ütemet törni, de még reggae-re nyugodni is. Miskolcon meg föld alá mehetünk, hogy a holland Puma Rush minimálszettjét halljuk.
Vágólapra másolva!

Még tartják magukat a nyári helyek, de ősziek is nyitni kezdenek. Így elkezdi szezonját a Süss Fel Nap is: a Sound-O-Phonics drum'n'bass-buliján külföldi dj-k ugyan nem, de a holland BSE Records magyar emberei, Jade és Matt-U azért föllépnek. Rajtuk kívül Mindscape, Skeam és Sickboy és Zero Method is kap némi időt a dj-pultban péntek este.

A nyári Mokka Cuka nem akármilyen bulival várja a még mindig szabad ég alá vágyókat. A péntek este főprodukciójaként nyolc vj-csapat (Fade, Fluid, Kiégő Izzók, Monkey Presso, Optimal, Riorokoko aka Parasztvakítás, Sfeer, Urbanizer) bízza magát a közönség kegyeire. Az est zenei felelősei sem akárkik: Naga, Beta, Erká, Marvin és Palotai Zsolt.

A Tűzraktér már búcsúztatja a nyarat, méghozzá egy retropartyval, retrobútorokkal és retroitalokkal. Roni Bass, a rezidens pedig oldschool-breakeket tesz hozzá a múlt idézéshez.

Örömmel jelentjük, hogy a múlt heti fennakadás - életveszélyessé nyilvánították a helyet -, és egy tetőfelújítás után újra nyit a Szociál. Pénteken kemény techno lesz a műsoron Niluxék előadásában, szombaton aztán fullonpsy a program Oleggel, Dangerrel és Transabival.

Ezen a szombaton megint a Mokka Cukába szálliongóznak majd a a dramaba hívei, és ezúttal is akad brit arc a dj-pult mögött. Kasra egyébként a föltörekvő Critical Records embere, akinek persze magyar tettestársai is akadnak a vasárnapra virradó éjjel, így Skc, Longman és Focus is szöszöl lemezekkel.

Idei második, összességében ki tudja, hányadik kiadásához érkezett a hármashatárhegyi elektronikus zenei összeborulás. Megint lesz Minimáltisztás Isuékkal, Break-lugas Erkáékkal, Reggae-ösvény Áfonyáékkal és Illegálparkoló Gregáékkal.

De egy kis minimál Miskolcnak is jár. Sőt, a helyi underground jelesei, Pálmester és Gerifeca egy külföldit, a holland Puma Rusht is lecsábították a kisavasi Amfiteátrumba, szombat estére.

Még több party és részletek a Partytárban!

Peter Poppara