Elszabadulnak az indulatok - hetedik partyéjjel a Szigeten

Vágólapra másolva!
A fesztivál utolsó napjának illusztris fellépőgárdájában ott van a punkfenegyerek Iggy Pop és a szintén nem éppen visszafogottságáról híres The Prodigy; az Arénában pedig az a skót Mylo játszik majd élőben, aki szép lassan elpusztítja a rockandrollt. A hetedik napon elszabadulnak az indulatok.
Vágólapra másolva!

Az Arénában a skót Mylo élő produkciója várja majd az utolsó napi partyzókat, őt a Strictly! atyja, Slam Jr., Pöli és Goodspeed kíséri egy-egy dj-szettel. Mylo - aki remixelt már Elton Johnnak is -, bár egyedül írja zenéit, élő fellépéseire általában külön kis csapattal: gitárossal, szintetizátorosokkal érkezik.

2004-es debütáló albuma, a Destroy Rock&Roll óta az egyik legizgalmasabb elektronikus zenei producernek számít világszerte, ráadásul most először jár nálunk. Zenéit valahová Moby és a Daft Punk közé szokás sorolni, annyi bizonyos, hogy üdítő színfoltja lesz a partysátornak.

A Medúzában fellépő holland Kraak&Smaak előadása is csemegének számít, és ők is teljes zenekarral érkeznek az utolsó, főleg progresszív-breaknek dedikált napra.

Az angol Jalapeno Records felfedezettjei éppen következő albumukon dolgoznak, amiből várhatóan kapunk is majd némi ízelítőt.

A jelenleg hazánkban élő német Steven Mahnke elektroszettje is az utolsó napon kapott helyet a Medúzában, rajta kívül pedig a tilosos Pedro, Sinko, Wamzer, a Trancewave lemezboltot futtató Marvin, illletve a jailhouse-os, nowsoundos Erká is a pult mögé lépnek.

A Cökxpönben éjjel háromtól Palotai pörget, előtte a Sublogic nevű magyar, majd Nikolai Ivanov bolgár performanszát hallgathatjuk meg.

A Nnagyszínpad viszont talán vonzóbb lesz ezen az estén: az öregedni képtelen punkfenegyerek, Iggy Pop, majd a már régóta visszavárt The Prodigy koncertje vonz majd sokakat. A fél tízkor kezdődő Prodigy-fellépést az Anima Sound System vezeti föl.

A Silent Discóban funk, soul és reggae szól majd, és érdemes aWan2-színpadot is lecsekkolni még egyszer utoljára: például a Korai Öröm-koncert miatt.

HZs