Táncoljatok! Táncoljatok! - party-Sziget csütörtökön

Vágólapra másolva!
A Sziget második napján Jovanottival melegítettünk a Partyaréna csujjogatós bulijára, ahova azonban nem érkezett meg a Layo&Bushwacka duó, pedig interjúra is készültünk. Azért jót táncoltunk.
Vágólapra másolva!

A szerdai erős kezdés után magabiztos keresetlenséggel közelítettünk a Sziget felé csütörtökön kora este. Az új helyre költözött, lugasos és kiemelten biztonságos biciklitárolóban való parkírozás után a jól bevált Honvéd-kocsmában próbáljuk összetrombitálni szétszórt arcainkat.

Ennek mérsékelt sikere után a Nagyszínpadhoz tolongunk, ahol Jovanotti Italia feliratú pólóban próbálja hergelni közönségét, s még olyanokat is bevet, hogy "Táncoljatok! Táncoljatok!", így, magyarul, tízszer-tizenötször elismételve az obligát felhívást.

Minket mégsem tud rávenni a maradásra, a partyterület felé haladunk tovább, ahol Oylénkat interjúval várja hamarosan a Layo&Bushwacka duó. Hamar kiderült azonban, hogy a terroristák máshogy akarták, bár Bushwacka még jött volna, ha nem betegedett volna meg.

Kórságában kicsit kételkedünk, pláne, hogy Layo azért eljönne, ha már elhívták, de ő meg nem tud, mert a terroristák máshogy akarták...

Az Arénában Jay Cortez zakatol, aki már nem igazán deadcode-os, mert a deadcode-osok ma már nem technósok, hanem elektrósok, Cortez viszont még mindig technós.

Mérsékelt, szőnyegekkel borított, de azért energikus technója után érkezik Naga és Beta, akik ebben az évben kiszorultak a másik partyhelyszínről, a Cinetrip-Labiritmusról rosszul lekoppintott Medúzából. Sebaj, ha a legjobb magyar dj nem kell nekik, akkor Nagáék simán jók ide is, sőt talán még jobbak.

Szettjükre a színes közönség hamar hízik, és még hamarabb kezd pattogásba. A kivetítőre gyakran kiírják a nevüket, néhány táncoló pedig már a nevüket skandálja. Összeakadunk egy szintén pattogó franciával, aki megkért, hogy mutassuk be őt szép magyar lányoknak.

A derék gall (állítólag belőlük van a legtöbb a Szigeten) hamar odébbpattog, és Béláék csujjogatós-csajozós energiazenéje sem bír már táncban tartani sokáig.

A partyterületről kifelé még menetrendszerűen ledöbbenünk a Silent Disco sikerén - és menetrendszerűen megállapítjuk, hogy nyolc-tíz évvel ezelőtti mámoros pillanatainkban hányszor-de-hányszor szerveztük meg gondolatban a fülhallgatós partyt.

Zubor Tamás