Tiësto először, másodszor, harmadszor

Vágólapra másolva!
Durván egy éven belül harmadszor látogatott hazánkba a világ jelenlegi második számú lemezlovasa, Tijs Vervest aka dj Tiësto. In Search of Sunrise 5 - lemezbemutató a siófoki Palace-ban.
Vágólapra másolva!

A történelem ismétli önmagát. Siófok, Palace, Tiësto, mintha a tavalyi nyárindítón valami hasonló lett volna a program. A "népszerűségi listán" múlt év végén Paul van Dyk mögé szorult holland lemezlovas 2005-ben szenzációs szettet produkált az In Search of Sunrise 4 című albumának bemutatóján, az eredetileg négyórásra tervezett produkciót féllel megtoldva hagyta csak abba a zenélést, hajnali fél hatkor.

Tiësto most is hajnali egykor kezd és elvileg ötig marad, nem kapkodunk. Van már éjfél is, mire leérünk a Balaton-partra, a karszalagokat átvesszük a szomszédos hotel halljában, és irány befele. Kint kis változás, máshol a bejárat, mint tavaly, s rövid körséta után kiderül, bent is átépítettek ezt-azt.

Tömeg van, legalább akkora, mint egy éve. A pult körüli tízméteres átmérőjű körben már éjfélkor nincs egy talpalatnyi hely se - Sterbinszky pedig csinálja a hangulatot. Tíz perccel a tervezett start előtt kitör a nálunk megszokott "Tiësto, Tiësto" kórus, a mester viszont sokáig sehol.

Előkerül a ceremóniamester, többször is nagy tapsot kér Sterbynek, majd türelmet kér, csak néhány perc és indul a buli - mondja. Egy óra húszkor hangrobbanás, feltűnik a színpadon Tiësto, kicsit éljenezteti magát, aztán elkezdi a műsort. Ezúttal az In Search of Sunrise 5 a menü, de mintha hiányozna a lendület.

Valahogy nem áll össze a szett, egyszer vokálos, egyszer döngölős, mintha Tiësto sem tudná, mit akar. Azt, mondjuk, sejti, hogy a folyton tiëstózó közönségnek kellenek a slágerek, úgyhogy már a második óra elején lenyomja a Traffic-et. Tavaly erre a hajráig kellett várni, igaz, akkor nem hiányzott az ív.

Forrás: [origo]

A végét megnyomja, jön néhány táncolósabb szám, kicsivel fél öt után azonban leveszi a hangot. A tömeg ordít, sípol, integet, úgyhogy jön még egy Lethal Industry-remix, utána viszont tényleg vége. Sokan nem hiszik el, hogy húsz perc késés után képes ugyanennyivel hamarabb befejezni, de igen, eltűnik, nem is látni többet. "És ezért fizettem én kilencezret" - dünnyögi valaki mellettünk, miközben beülünk az autóba.

kd